21. januar 2016 - Mercedes

Se prisen på den nye E-klasse
Den nye E-Klasse lanceres i Danmark den 2. april 2015.

De danske vejledende priser starter på 607.500 for en E 200 (benzin) og en E 220 d (diesel).
Mercedes

Danske priser på ny E-Klasse
Mercedes starter nu salget af den nye E-Klasse, en af mærkets mest ikoniske modeller. Et højt udstyrs- og sikkerhedsniveau, en helt ny-udviklet og brændstof-effektiv 4-cylindret dieselmotor, samt gunstige priser skal styrke mærkets position på markedet for større firmabiler.
Mercedes-Benz har oplevet en kraftig fremgang i salget af personbiler i Danmark i de seneste år. Med offentliggørelsen af priserne på den nye E-Klasse viser det tyske premium-mærke – der i øvrigt fejrer 130 år i år - at de ønsker at fortsætte væksten i Danmark.

Standardudstyr og fra-priser
Alle E-Klasser vil i Danmark være udstyret med blandt andet LED lygter, radio med Bluetooth, 2-zonet klimaanlæg, sædekomfortpakke med sædevarme, regnsensor, 17’’ letmetal fælge, nedfældelige bagsæder, alu-interiørlister og Remote Online, hvor man via sin smartphone kan kommunikere med bilen.
De danske vejledende priser starter på 607.500 for en E 200 (benzin) og en E 220 d (diesel).

Beskatningsgrundlag fra 510.000
Beskatningsgrundlaget på Business-udgaver, der er rettet mod erhvervsleasingmarkedet, starter på 510.000 for både E 200 og E 220 d.  I tillæg til det danske standardudstyr, vil
de såkaldte Business-modeller også være udstyret med blandt andet designlinjen Avantgarde, 9-trins automatgear, parkeringssensor og bakkamera samt integreret navigation.

Privatleasing fra 6.995 pr. måned
Priserne på privatleasing ligger også klar allerede fra lancering. Priserne starter på 6.995 kr. pr. måned inkl. moms og service. Hertil kommer en førstegangsydelse på 50.000 kr. Prisen er gældende for en leasingperiode på 36 måneder og med 20.000 km om året. 
”Med vores nye E-Klasse spiller vi endnu et stærk kort i kampen om at blive det foretrukne premium-mærke i Danmark. Vores E-Klasse er den mest intelligente i sit segment og vi glæder os til at vise vores kunder, hvor langt man er kommet i bilindustrien”, fortæller Rikke Hamilton, der er salgschef for Mercedes-Benz personbiler i Danmark.

Verdensnyheder inden for sikkerhed
En verdensnyhed i den nye E-Klasse er PRE-SAFE impulse side (ekstraudstyr), et system, der består af luftpuder som er placeret i ryglænets forsæder.  Hvis systemet opfatter en uundgåelig kollision, aktiveres puderne ca. 200 millisekunder for sammenstødet. Derved flyttes personerne i forsæderne ind mod midten af bilen og væk fra bilens sider.

En anden nyhed er PRE-SAFE Sound. Dette system er baseret på en menneskelig refleks i øret. Hvis bilen opfatter en risiko for et sammenstød, udsendes en lyd, der aktiverer den menneskelige refleks i øret og dermed forbereder passagerernes ører på lyden fra sammenstødet.

Den nye E-Klasse tager også et skridt længere frem, hvad angår semi-selvkørende systemer.
Under navnet Drive Pilot (ekstraudstyr) tilbydes yderligere forfinede assistentsystemer til køkørsel, adaptiv afstandsregulering, nødbremsefunktioner og aktiv styring af bilen under både normal trafik og i tilfælde af farlige situationer og undvigemanøvrer med andre biler og fodgængere.

Betjening via touchpads og smartphone
Interiøret byder på endnu en verdensnyhed: Via touchpads på rattet kan de fleste af bilens info-tainment funktioner styres med swipes som på en smartphone – og dermed uden at det er nødvendigt at tage hænderne fra rattet.

Med hjælp af den fjernstyrede parkeringsassistent Remote Park Pilot (ekstraudstyr) kan parkering foretages med en app på en smartphone uden det er nødvendigt at sidde i bilen.

Ny motorgeneration
Ved lanceringen vil 2 motoralternativer være tilgængelige: 220 d med en helt nyudviklet 4-cylindret dieselmotor og 4-cylindret 200 benzin.

Den nye 4-cylindrede 220 d er den første udgave af en helt ny motorgeneration. Den byder på 194 hk og en moment på 400 Nm. Brændstofforbruget er helt nede på 25,6 km/l, hvilket svarer til et CO2-udslip på 102 g/km.  Efter lancering følger flere modelvarianter og motoralternativer, bl.a. den 6-cylindrede E 350 d og senere også en hybrid model med plug-in teknologi.

Tekniske fakta

Model:                                E 220 d (diesel)
Cylinder volumen, cc.:       1.950
kW/hk:                                143/194
Nm:                                    400
0-100 km/t, s.:                    7,3
km/l.:                                  25,6
CO2 g/km:                          102

Model:                                E 200 (benzin)
Cylindervolumen cc:          1.991
kW/hk:                                135/184
Nm:                                    300
0-100 km/t, s.:                    7,7
km/l.                                   16,9
CO2 g/km:                          132