27. marts 2015 - EOF

Vask bilen i vaskehal
Bilvask beskytter mod rust

Antallet af bilvaske i vaskehal er faldende viser EOFs statistik.

Men manglende bilvask er ikke godt for vedligeholdelsen af din bil.
Når du skal vaske bilen, er det bedre for miljøet at gøre det i en vaskehal end derhjemme.

Bilvaskene i vaskehallen har været faldende de seneste år.
Men det kan have konsekvenser at være for lemfældig med bilvasken, siger Jørgen Jørgensen, som er konsulent i FDM's tekniske rådgivning.

"Lakken er jo en del af rustbehandlingen, og hvis skidtet sidder for længe, begynder det at arbejde i lakken", siger han.

Det kan give overfladerust. Og så bliver det sværere og sværere at få bilen ordentlig ren, jo tykkere et lag fedtet snavs der sidder på lakken.

Rådet fra Jørgen Jørgensen lyder på at vaske bilen en gang om måneden - gerne i vaskehal - og så evt. med spand, vand, sæbe og knofedt to gange om året.
"Der er store miljømæssige fordele ved at vaske sin bil i en vaskehal fremfor derhjemme."

En vaskeautomat komme ikke ind i alle revner og sprækker, Det kan du kun gøre selv, lyder det. Det er også altid en god idé at tørre karme og false efter med en klud efter turen i vaskehallen.

Vaskehal er bedst for miljøet
Michael Mücke Jensen, teknik- og miljøchef i EOF, peger på, at der er store miljømæssige fordele ved at vaske sin bil i en vaskehal fremfor manuel vask derhjemme:

"I vaskehallen filtreres og renses vandet og ledes ud i et kontrolleret afløb. Samtidig bruges der mindre vand."

Mens der kan gå 110-130 liter til ved en håndvask, er tallet i gennemsnit 30-35 liter i en vaskehal og nede på 5-25 liter i mange af de bedste. 

Se sammenligning mellem vaskehal og manuel vask her.