21. oktober 2014 - SEAT Danmark

SEAT Danmark
SEAT tester biler helt til grænsen

Der udføres flere test ved ekstreme temperaturer for at sikre, at alle komponenterne fungerer korrekt
Før en SEAT kommer på markedet, gennemgår den en lang række test under ekstreme forhold i lande over hele verden, for at man kan være sikker på, at alt fungerer, som det skal. I løbet af sommeren rejste et hold på omkring 50 teknikere og ingeniører fra SEATs tekniske center til et ørkenområde i det sydlige Spanien for at gennemføre en række sommertest ved temperaturer på over 40º C.

I år testede de den nye Leon X-Perience helt til grænsen på alle slags underlag.
Hver model kører over ca. 20.000 km, og hver enkelt af de udførte test har et praktisk formål for kunderne. Hvordan ved du eksempelvis, hvornår du skal udskifte motorens luftfilter? For at kunne beregne det, kører bilen i næsten 2 timer bag en tæt sky af støv, som hvirvles op af en forankørende følgebil.

Der udføres ligeledes andre test i denne slags terræn for at sikre, at der ikke kan trænge støv ind i bilen under selv de mest ekstreme forhold.

Bilen kører ca. 3.000 km på grusvej for at analysere grusets indvirkning på hele undervognen, hjulkasserne samt stødfangerne indvendigt og udvendigt. Ingeniørerne foretager en evaluering af materialernes holdbarhed, så de kan holde i hele bilens levetid.

I rystetesten gennemføres der test for at sikre, at de mere end 3.000 komponenter, som bilen består af, ikke laver irriterende støj for føreren og passagererne. Testen udføres på ujævne underlag og ved anvendelse af specielt udstyr som fx endoskoper samt det menneskelige øre.

Sommertesten tjekker også stabilitetskontrolsystemerne med de nyeste softwareændringer. Disse test udføres på baner med dårligt vejgreb og verificeres på en bane med sving med forskellig runding. Veje med is, sne eller i dårlig stand, kørsel i højder, forskellige typer brændstof, ekstrem varme eller intens kulde, hvert land har sine egne specielle krav.

Derfor rejser testkørerne fra det tekniske center ud til en række lande på forskellige destinationer, hvis og når det er nødvendigt – Mexico, Nordafrika, Rusland, Kina samt over hele Europa og andre steder – for at kunne udføre alle slags test med bilen.

For selv om bilerne bliver bygget i Barcelona, bliver de sendt til alle de mere end 75 lande, hvor SEAT er repræsenteret.