11. april 2014 - autobutler.dk

Bedre kør-selv-ferie
Her får du gode råd til hvordan du pakker bilen korrekt.

autobutler kommer her med gode råd til, hvordan du pakker bilen bedst.
autobutler.dk
 
Påskeferien markerer traditionelt startskuddet på kør-selv-ferie-sæsonen. Rigtigt mange danskere vælger at tage en tur til udlandet og endnu flere en tur rundt i det danske forårslandskab i påsken, pinsen eller en af de andre utallige miniferier de kommende måneder.
 
Hvis du gerne vil have den optimale ferie, er der nogle forberedelser, der kan hjælpe til det. At pakke bilen rigtigt lyder banalt, men der er nogle ting, man ikke nødvendigvis tænker over, som kan spare en for mange ærgrelser. Der er masser af gode råd på nettet til, hvordan man bedst pakker sin bil. Værkstedsportalen autobutler.dk giver de vigtigste her:
 
Pak bilen korrekt
•    Den tungeste baggage skal placeres inderst i baggagerummet for, at vægten fordeles bedst muligt i bilen.
•    De ting du kan tænkes at få brug for undervejs på turen, skal placeres yderst i baggagerummet, så du ikke skal hive al baggagen ud for at få fat i det.
•    Undgå løse genstande der kan flyve gennem kabinen ved hård opbremsning. Har du et baggagenet eller –dækken så sørg for at bruge det.
•    Sørg for at lufttrykket i dækkene matcher bilens instruktionsbog for fuld last.
 
Foruden pakning er der et hav af regler for bilkørsel i de forskellige lande, man skal være opmærksom på. Sørg for at sætte dig grundigt ind i reglerne for det eller de lande du skal til og igennem. Et par af de ting man skal være opmærksom på, er:
 
Love og regler
•    Berlin og Hamburg er højt på listen over danskernes favoritdestinationer i påsken. Her skal man dog være opmærksom på, at det kræver et monteret miljøzonemærke, hvis man vil undgå en bøde på €40. Foruden de to populære byer har 75 andre tyske byer også zoner, der kræver, at bilen har et miljøzonemærke. Også Italien har miljøzoner.
•    I andre lande skal man have et motorvejsmærkat for at benytte motor- og motortrafikveje. Blandt andet i Østrig, Tjekkiet og Schweiz.
•    Af sikkerhedsudstyr er advarselstrekant lovpligtigt i næsten alle lande, og rigtig mange lande kræver, at man har refleksvest, førstehjælpstaske og pulverslukker.
•    Man skal blandt andet også altid have kørekort, pas, det røde SOS-kort (hvis man har kasko-forsikring) og bilens registreringsattest med på bilferie til udlandet.
 
Har man en ældre bil, anbefales det dog altid at tage den en tur forbi værkstedet, inden man tager på en længere kør-selv-ferie. Sender man sit ferieeftersyn i udbud på en værkstedsportal som autobutler.dk, får man tre tilbud fra kvalitetsværksteder i nærheden.