26. marts 2014 - Toyota

Firehjulstræk til RAV4
Toyota RAV4 får firehjulstræk til alle motorer.

RAV4 med 2.0-liters dieselmotor og firehjulstræk fås fra 429.450 kr, mens priserne for RAV4 uden firehjulstræk starter fra 384.765 kr.
Toyota

Hidtil har det været et krav at vælge benzinmotor eller den store 2.2-liters dieselmotor, hvis man ville have firehjulstræk til sin nye Toyota RAV4. Men nu introducerer verdens største bilproducent Toyota også firehjulstræk til den mindste dieselmotor til RAV4 – og dermed er det muligt at få firehjulstræk til alle motorvarianter til RAV4.

De fleste forbinder Toyotas rummelige offroader RAV4 med styrke, stil og firehjulstræk. For at få glæde af firehjulstrækket har man hidtil skullet vælge enten den største 2.2-liters dieselmotor eller benzinmotor til bilen. Men det er slut nu.

Fremover tilbyder verdens største bilproducent Toyota nemlig firehjulstræk til samtlige motorvarianter til RAV4 – inklusive den mest populære 2.0-liters dieselmotor med 124 hestekræfter.

”Kunderne er meget begejstrede for den mindste dieselmotor, der opfylder langt de flestes behov til trækkraft og har en overraskende god brændstoføkonomi på over 20 km/l. Derfor er det en kæmpe glæde nu også at kunne tilbyde det populære firehjulstræk til den mest populære motorvariant,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

RAV4 er udstyret med dynamisk momentkontrol og styrer automatisk selv det avancerede firehjulstræk. Systemet koordinerer ganske enkelt hele tiden under kørslen, hvordan trækkraften skal fordeles på bedst mulig vis mellem for- og baghjul for at sikre den mest optimale ydelse, styreevne og sikkerhed under alle tænkelige forhold.

Intelligent firehjulstræk
Fordelingen mellem forhjul og baghjul kan variere fra 100 procents træk på forhjulene til en helt ligelig fordeling af trækkraft mellem for- og baghjul. Under normale forhold trækker RAV4 automatisk udelukkende på forhjulene for at spare mest mulig på brændstoffet. Det er dog muligt at fastlåse firehjulstrækket til lige fordeling mellem for- og baghjul med en hastighed på op til 40 km/t, hvilket kan være praktisk i forbindelse med fx offroadkørsel.

Da den fjerde generation af Toyota RAV4 blev introduceret i fjor, var det samtidig første gang, at man kunne vælge Toyotas robuste og arbejdsvillige 2.0-liters dieselmotor med 124 hestekræfter til den populære offroader. Med forhjulstræk kører bilen i gennemsnit 20,4 km/l ved blandet kørsel, mens den nye firehjulstrukne 2.0-liters dieselmotor i gennemsnit kører op til 19,2 km/l ved blandet kørsel.

Det er fremover også muligt at få den nye RAV4 med anden generation af Toyotas roste multimediesystem Toyota Touch 2. Her er der tale om en kraftig opgradering i forhold til første generation med fire gange højere skærmopløsning, skarpere og lysere skærmbillede, flere køreinformationer, mulighed for fuld integration af DAB-radio, mens systemet også er klar til det såkaldte MirrorLink, der gør, at man kan spejle skærmbilledet fra sin mobiltelefon op på bilens 6.1” store touch skærm.

Derved er det let at styre sin mobiltelefon fra bilens store touch skærm og bl.a. få adgang til musik, navigationskort og alle andre kompatible apps, der er installeret på mobiltelefonen. Bluetooth® til trådløs streaming af musik fra mobiltelefonen samt bakkamera er fortsat standard i Toyota Touch 2, der endvidere kan udvides med en såkaldt Go-navigation med bl.a. full map navigation med kort over hele Europa og mulighed for internetadgang med mobiltelefonen som trådløst Wifi-hotspot.

Salget fordoblet i 2013
Der er blevet taget særdeles godt imod fjerde generation af RAV4, som har sat nye højder for både kvalitet, rummelighed og køreegenskaber. Salget i Danmark steg markant i 2013 og blev næsten fordoblet sammenlignet med året før. RAV4 blev som varebil faktisk den mest solgte i sin klasse, hvilket bl.a. skyldes bilens høje driftsikkerhed, rummeligheden i kabinen og ikke mindst den imponerende brændstoføkonomi.

Derudover er det også blevet særdeles attraktivt at vælge den nye RAV4 som firmabil med et skarpt beskatningsgrundlag fra under 300.000 kr. Dermed markerer RAV4 sig stærkt i kampen om firmabilskunderne med lavere priser end mange af de traditionelle stationcar-firmabiler.

RAV4 med 2.0-liters dieselmotor og firehjulstræk fås fra 429.450 kr, mens priserne for RAV4 uden firehjulstræk starter fra 384.765 kr. RAV4 som varebil kan fås fra 199.686 kr. ekskl. moms.