24. marts 2014 - Applus Bilsyn

Dette afgør bilkøbet
De 5 vigtigste ting når vi køber ny bil.

Det er hverken kravet om en prestigebil eller mange hestekræfter, der vigtigst, når danskerne skal have ny bil. Af størst betydning er et lavt brændstofforbrug.
Applus Bilsyn

Antallet af hestekræfter er slet ikke på listen over de 5 vigtigste ting, når danskerne kigger på ny bil. Se her hvad bilkøberne går efter.

Det er hverken et godt, gedigent brøl under motorhjelmen eller komfort, som er vigtigst, når danskerne skal vælge den næste bil.
Det er hvad man kan læse ud af en ny undersøgelse blandt 2.330 bilejere foretaget af Applus Bilsyn. For mere end noget andet ønsker vi en bil med lave driftsomkostninger, fremgår det af undersøgelsen.

Nummer 1: Langt på literen
Øverst på listen over de mest eftertragtede kvaliteter, bilen skal indeholde, er lavt brændstofforbrug. På en tredjeplads ligger lave driftsomkostninger, lige efter sikkerhedsudstyr på en andenplads.

"Resultaterne afspejler tendenserne i bilsalget i øjeblikket. Lige nu sælger forhandlerne rekordmange nye biler samt rigtig mange brugte biler under fire år. En vigtig årsag er, at yngre biler i gennemsnit kører omkring en tredjedel længere på literen end en almindelig bil på 9 år – og endnu længere, hvis bilen er fabriksny. Ud over lavere brændstofudgifter betyder det også, at ejerafgiften falder markant. Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at 54 procent af respondenterne ønsker, at bilen er nysynet eller brugtbilstestet. Det er budskab, som folk for alvor har taget til sig de seneste år. Køber man en brugt bil, er det vigtigt, at den er blevet gennemgået af fagfolk, så man har en garanti for bilens tilstand og ikke risikerer dyre reparationer efterfølgende,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

At prisspørgsmålet fylder meget i bilkøbernes univers understreges af, at 60 procent mener, at de er blevet mere prisbevidste end ved sidste bilkøb.

TOP 5: Det går vi efter, når vi køber bil
1.    Bilen kører langt på literen (ønskes af 84 procent)
2.    Sikkerhedsudstyr såsom airbags, ESP mv. (77 procent)
3.    Lave driftsomkostninger (70 procent)
4.    Aircon- eller klimaanlæg (64 procent)
5.    Bilen er nysynet eller brugtbilstestet (54 procent)