4. februar 2014 - De Danske Bilimportører

Tocifret vækst i bilsalget
Bilsalget indledte 2014 med tocifret vækst.

Volkswagen UP! topper fortsat salgsstatistikkerne i det lille segment sammen med Toyota Aygo og Skoda Citigo.

De Danske Bilimportører
 
Der er fortsat meget stor efterspørgsel efter nye biler. Selvom 2013 sluttede som det bedste bilår nogensinde, voksede personbilssalget kraftigt i årets første måned. 16.262 nye biler kom på vejene i januar og det er en vækst på 10,3% sammenlignet med januar året før. Også varebilssalget kom stærkt fra start, mens lastbilerne måtte notere tilbagegang efter den kraftige vækst i de sidste måneder af 2013. 
 
”Væksten i januar er imponerende – særligt i lyset af, at den kommer i forlængelse af ikke bare et, men hele tre forudgående rekordår. Det er med til at understrege, at danskerne for alvor har taget den nye, økonomiske og klimavenlige bil til sig og, at mange nu vælger at købe nyt frem for brugt”, siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen. 
 
Den flotte start på 2014 styrker Bent Mikkelsens tro endnu et godt år for bilsalget. 
 
”Det er klart, at vi med den start vi har fået på året ser meget positivt på udviklingen henover året, men det er dog alt for tidligt at begynde at spå om evt. nye rekorder”, siger Bent Mikkelsen. 

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Varebiler kraftigt frem
Salget af nye varebiler steg i januar til 2.110 nye varebiler. Det er en fremgang på 21,2% i forhold til januar 2013. 
 
”Varebilssalget lå mere eller mindre fladt i 2013 set som en helhed, men sluttede året stærkt. Det er den tendens vi nu for alvor ser slå igennem i januar, og det lover godt for investeringslysten blandt de små og mellemstore virksomheder, der er de primære aftagere af varebiler. Vi forventer dog umiddelbart ikke, at vi vil se et marked, der vil vokse med denne hastighed over hele året, men den flotte start i januar giver forhåbninger om en moderat fremgag på årsplan” siger Bent Mikkelsen. 

Gå til Billånsoversigten her!
 
Lastbiler i dyk
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i januar hele 35,3% i forhold til januar sidste år. Der blev indregistreret 172 nye lastbiler – en tilbagegang fra 266 i januar 2013.  
 
"Lastbilsregistreringerne tager en helt naturlig opbremsning efter vækstraterne på over 200% i december. Grundlæggende er markedet så småt på vej frem, men nye EU-standarder ved nytår påvirker tallene meget og er det, der er determinerende for markedet i årets første måneder”, slutter Bent Mikkelsen.