3. februar 2014 - Applus Bilsyn

Stort flertal for lovkrav
Stort flertal ønsker lovpligtige vinterdæk.

86 procent af danske bilejere mener, at det skal være lovpligtigt at køre med vinterdæk om vinteren.

Applus Bilsyn
 
Danskerne går ind for vinterdæk
Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn viser massiv opbakning blandt bilejere til at indføre lovkrav om vinterdæk ligesom i Sverige og Tyskland.
 
Danskerne er store tilhængere af vinterdæk. Det slår en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt mere end 2.000 bilejere fast med syvtommersøm.
 
Hele 86 procent svarer, at det skal være lovpligtigt at køre med vinterdæk om vinteren, mens 10 procent svarer nej. Fire procent svarer ved ikke. 
 
Opsigtsvækkende resultater
"Resultaterne er ret opsigtsvækkende. Godt nok svarer antallet af ja-sigere til antallet af de facto vinterdækbrugere i Danmark. Alligevel er det påfaldende, at ni ud af ti fremover helt vil fjerne muligheden for selv at bestemme valget af dæk. Det viser, at danske bilister vægter egen og fælles sikkerhed og tryghed i trafikken enormt højt. Det skyldes for det førte de seneste års stigende bevågenhed om risikoen for ulykker i trafikken. For det andet har de voldsomme vintre i 2009 og 2010 for længst overbevist danskerne om, at man kører markant mere sikkert med vinterdæk i vintervejr. Det bekræfter alle undersøgelser også,” siger Per V. Rasmussen, adm. Direktør hos Applus Bilsyn.

Besøg Forsikringsoversigten her!
 
Biler med vinterdæk bremser hurtigere
Applus Bilsyn anbefaler bilister at køre med vinterdæk fra primo oktober til slutningen af marts. Og gerne med minimum 3 mm slidbane i stedet for de 1,6 mm, som loven foreskriver. 
 
"Hver dag syner vores medarbejdere hundredvis af biler. Det er vores overbevisning, at man kører mere sikkert om vinteren, især i på meget glatte veje og efter snefald, hvis bilens dæk har noget dybere dækriller. Dækket griber bedre fat i vejen, og bilen drejer og bremser hurtigere,” siger Per V. Rasmussen.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Faktaboks:
Ta’r du bilen på skiferie? Se hvor du SKAL bruge vinterdæk
Flere af danskernes foretrukne vintersportsdestinationer sværger til vinterdæk. I Sverige, Norge, Østrig, Tyskland, Slovenien og Slovakiet er der forskellige lovkrav om at køre med vinterdæk på dette tidspunkt af året. I Tyskland skal du f.eks. huske vinterdæk ved vintervejr, også selvom du kun er på gennemkørsel til et andet land. Frankrig og Italien (med undtagelse af Aostadalen) har derimod ikke noget krav.