3. februar 2014 - BMW

BMW 4-serie Gran Coupé
Til juni får BMW 4-serien endnu et elegant medlem.

Som ekstraudstyr til BMW 428i Gran Coupé og 420d Gran Coupé fås BMW’s intelligente firehjulstræk, xDrive.

BMW
 
BMW har allerede lanceret BMW 4-serie Coupé og BMW 4-serie Cabriolet, og Gran Coupé bliver således den tredje modelvariant i den nye og allerede meget populære BMW 4-serie. Den nye BMW 4-serie Gran Coupé forener det elegante udseende fra en todørs coupé med den funktionalitet og rummelighed, der er kendetegnende for en firedørsmodel.
 
BMW 4-serie Gran Coupé har nøjagtigt samme mål som den todørs coupémodel: Længden er 4.638 mm, bredden er 1.825 mm, og akselafstanden er 2.810 mm. De to modelvarianter har også ens forende med de karakteristiske BMW nyrer og runde dobbeltforlygter. Gran Coupéens tag er dog 12 mm højere og 112 mm længere, hvilket skaber en smuk, glidende overgang til bagenden og bagklappen. Den langstrakte taglinje udmønter sig også i en række praktiske fordele. Eksempelvis kan man som bagsædepassager glæde sig over større loftshøjde og endnu mere komfort.

Velafbalanceret look
De for BMW så karakteristiske korte udhæng, den lange motorhjelm og den tilbagetrukne kabineplacering er ligeledes med til at give BMW 4-serie Gran Coupé et markant og velafbalanceret look.
 
Bagagerumskapaciteten er på 480 liter - 35 liter mere end den todørs model. Det store bagagerum med bred åbning gør det nemt at få ting ind og ud, og splitbagsædet med 40/20/40-deling giver ekstra fleksibilitet. Den maksimale bagagerumskapacitet er på 1.300 liter.

Der er fem forskellige motorer at vælge imellem. Flagskibet er BMW 435i Gran Coupé med en 6-cylindret benzinrækkemotor, en slagvolumen på 3,0 liter og en ydelse på 306 hk. Brændstofforbruget ved blandet kørsel er 12,3 km/liter, og CO2-udledningen 189 g/km. BMW 428i Gran Coupé har en 4-cylindret benzinmotor med en ydelse på 245 hk, brændstofforbrug ved blandet kørsel på 15,2 km/liter og en CO2-udledning på 154 g/km. BMW 420i Gran Coupé, har ligeledes en 4-cylindret benzinmotor, som yder 184 hk, kører ved blandet kørsel 15,6 km/liter og har en CO2-udledning på 149 g/km.

Søg brugt BMW X5 her!

De to 4-cylindrede dieselmotorer har en silkeblød gangkultur, stort drejningsmoment og meget effektiv brændstofudnyttelse. BMW 420d Gran Coupé yder 184 hk, kører 21,3 km/liter ved blandet kørsel og har en CO2-udledning på 124 g/km. Motoren i BMW 418d Gran Coupé har en ydelse på 143 hk, brændstofforbruget ved blandet kørsel er 22,2 km/liter og bilen har en CO2-udledning på 119 g/km.

Alle diesel- og benzinmotorer er udstyret med den sidste nye BMW TwinPower Turbo-teknologi og lever op til kravene i udstødningsnormen Euro 6.
 
Som ekstraudstyr til BMW 428i Gran Coupé og 420d Gran Coupé fås BMW’s intelligente firehjulstræk, xDrive.

Mulighed for gearskifte i rattet
Alle motorvarianter er som standard udstyret med en manuel 6-trins-gearkasse, og som ekstraudstyr kan vælges enten en 8-trins Steptronic-gearkasse eller en 8-trins Steptronic-
sportsgearkasse med dertil hørende mulighed for at skifte gear ved brug af gearskiftekontakter på rattet.

For at give bilen et endnu mere individuelt udtryk, kan der vælges mellem tre ekstraudstyrspakker: Modern, Sport og Luxury samt M sportspakken.
 
Det lave brændstofforbrug skal tilskrives BMW EfficientDynamics-strategien, som omfatter en lang række tiltag, heriblandt letvægtskonstruktion og optimeret aerodynamik, eksempelvis i kraft af den strømlinede undervognsbeklædning samt de såkaldte Air Curtains og Air Breather-elementer. Genvinding af bremseenergi, automatisk start/stop-funktion, gearskiftindikator og behovsstyrede forbrugsenheder medvirker ligeledes til at reducere brændstofforbruget og udledningen.

BMW 4-serie Gran Coupé kan leveres med hele det store udvalg af BMW ConnectedDrive-funktioner. Det omfatter blandt andet navigationssystemet Professional, BMW Head-Up Display i farve, Driving Assistant, fjernlysassistent med automatisk nedblændingsfunktion, den sidste nye version af den aktive fartpilot med Stop & Go-funktion samt integration af smartphones i bilen.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk