22. januar 2014 - Motor-magasinet

Qoros på vej til Danmark
Det første kinesiske bilmærke på vej mod Danmark.

Det kinesiske bilmærke Qoros bekræfter, at mærket leder efter en importør i Danmark. Tre oplagte firmaer melder imidlertid hus forbi.

Motor-magasinet

Qoros. Læg godt mærke til det bilmærke. På trods af det internationalt klingende navn, Qoros, er mærket kinesisk. Først gjorde mærket opmærksom på sig selv ved at vise en sedan, der i den grad så europæisk og dermed ikke kinesisk ud. Qoros GQ3, som den hed, blev vist for første gang på Genève-udstillingen sidste år. Allerede den gang lovede kineserne 5-stjernet sikkerhed – men måske var der en europæisk bilekspert eller to, der havde sin tvivl.

Men så – mindre end et år senere. Der var næsten drama i luften, da det netop var en Qoros, der blev udråbt som den sikreste bil i klassen for små familiebiler. Sværvægter-organisationen Euro NCAP stod bag udnævnelsen baseret på årets crashtest. Andre sikre biler i ’13 var i øvrigt for eksempel Renault Zoe, Lexus IS 300h og den nye Kia Carens.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Qoros’ PR-ansvarlige i Europa, hollænderen Eric Geers, bekræfter overfor Motor-magasinet, at Qoros er på jagt efter et importselskab i Danmark – men at det endnu ikke er på plads, hvilket det bliver. Men at han forventer, at en aftale med et dansk selskab vil være på plads i løbet af sommeren.
 
Tre oplagte muligheder
Tre selskaber ligger lige for – tre selskaber, der allerede importerer flere bilmærker, og som er gearet til at tage et nyt ind. Mest oplagt er måske Interdan, der jo netop har mistet Chevrolet.
Men her melder adm. direktør Christian Haugaard hus forbi.

"Vi kan ikke kommentere på det enkelte mærke, men Interdan, som i dag har importen af Chevrolet, Mitsubishi og Peugeot, er perfekt organiseret til at have flere mærker, og er altid på udkig efter nye mærker og andre spændende forretningsområder.

Tidligere har ejer Jac Nellemann fra Nellemann-koncernen udtrykt, at import af Qoros er en mulighed, men: - … med de nuværende meget lave priser på biler i Danmark, ser jeg ingen chance for mærket lige nu. Så derfor har vi i øjeblikket ingen planer om at importere Qoros."
Lignende melding har Per Temmesen, adm. direktør i det Nic. Christiansen-ejede selskab British Car Import givet.