21. januar 2014 - Motor-magasinet

Årets Campingtrækker
Mazda 6 er Årets Campingtrækker 2014.

Motorjournalist Jørli Petersen (th.) kårede fredag Årets Campingtrækker 2014. Titlen gik til Mazda 6. Her tager Jannik Olsen fra Mazda imod blomster og diplom.

Motor-magasinet

I et felt med flere tidligere vindere blandt deltagerne viste Mazda 6 med 2,2 liters dieselmotor og automatgear sig at være stærkest, da Dansk Camping Union kårede Årets Campingtrækker 2014 på Ferie & Fritid i Bella.

Dommerne pegede blandt andet på, at Mazda 6 forstår at kombinere både sikre og komfortable køreegenskaber med campingvogn på krogen. Samtidig tilsætter den en mængde nye tekniske løsninger i dieselmotoren, der giver en behagelig, blød motorgang, og som får bilen til også at trække effektivt ved højere omdrejninger. Samlet gør det den rummelige familiebil til en fremragende campingtrækker.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Tæt løb om andenpladsen
Mazda 6 vandt titlen som Årets Campingtrækker 2014 med 35 point ud af 50 mulige. Dermed var der en margin på 7 point ned til Opel Zafira, som opnåede 28 point på andenpladsen, mens Citroën C4 Picasso blev treer med 26 point. Seat Leon og Skoda Octavia måtte nøjes med fjerde- og femtepladsen.

Det var naturligvis en glad Mazda-informationschef, der modtog blomster og diplom som bevis på titlen.
 
"Jeg er meget stolt over titlen som Årets Campingtrækker 2014. Mazda vil selvfølgelig gerne sælge så mange biler som muligt, også til campingfolket. Med titlen og stemplet som ’Stærk med træk’ kan vi nu sige til en relativt stor kundegruppe, at Mazda 6 er godkendt som campingtrækker," siger Jannik Olsen fra Mazda.
 
At det var Mazda 6, der løb med titlen som Årets Campingtrækker 2014, var dog uventet for informationschefen.
"Der er ingen tvivl om, at alle fem biler er fremragende trækkere, så det er en dejlig overraskelse, at Mazda løb med titlen," siger Jannik Olsen.