9. januar 2014 - Forbrugerombudsmanden

Advarsel mod inkassotrusler
Forbrugerombudsmanden advarer mod inkassotrusler fra bilvurderingssider.

Forbrugerombudsmanden Henrik Øe advarer mod inkassotrusler fra bilvurderingssider.

www.forbrugerombudsmanden.dk

Forbrugerombudsmanden advarer forbrugerne mod fem bilvurderingssider på nettet. Et meget stort antal forbrugere bliver i øjeblikket truet med inkasso for bilvurderinger, som de ikke mener, de har bestilt på de fem sider. Lad være med at betale, hvis I ikke har bestilt noget, lyder det fra Forbrugerombudsmanden.
 
Sagen drejer sig om bilvurderingssiderne www.auto-pris.com, www.bil-vurdering.com, www.bil-pris.com, www.danskebilpriser.com og www.dinbilpris.com.
 
Et meget stort antal forbrugere har siden juledagene kontaktet Forbrugerombudsmanden, fordi de bliver truet med inkasso af et estisk advokatfirma for bilvurderinger, som de skulle have ”bestilt” på de fem sider i perioden fra 24. november 2011 til 13. maj 2013.
Advokatfirmaet sender breve ud i stedet for HBF Nordic OÜ, der hidtil har stået for at kræve betaling for bilvurderinger på nettet, og som blev stævnet af Forbrugerombudsmanden den 30. oktober 2013.
 
Forbrugerombudsmanden vurderer, at de fem bilvurderingssider er udformet på en måde, så forbrugerne ikke har vidst, at de indgik en aftale om køb af en bilvurdering. Forbrugerne har heller ikke haft mulighed for at fortryde.
 
Forbrugerombudsmanden vil have rettens ord for, at forbrugerne i en lang række tilfælde ikke har pligt til at betale for bilvurderingerne. Og at de forbrugere, som har betalt, kan få deres penge tilbage.
 
I forbindelse med stævningen tilkendegav HBF Nordic OÜ, at det ville sætte opkrævningerne i bero fra den 24. oktober 2013. Det er tilsyneladende ikke sket.
Forbrugerombudsmand, Henrik Øe, siger:
”Jeg har fået tilsagn om, at forbrugerne ikke ville blive opkrævet flere penge for bilvurderingerne, før retssagen var afgjort. Alligevel bliver de nu truet med inkasso. Det er helt uacceptabelt, og jeg vil straks tage kontakt til advokatfirmaet for at få sat en stopper for det.”
 
”Det kan virke meget ubehageligt at blive truet med inkasso, men jeg vil advare forbrugerne mod at betale pengene, hvis de ikke mener, de skylder dem. De skal i stedet skrive til advokatfirmaet og sige, at de afventer udfaldet af retssagen.”
 
Det skal du gøre:
Har du modtaget et brev fra det estiske advokatfirma med trusler om inkasso, og mener du ikke, at du skylder pengene, skal du straks klage til advokatfirmaet på skrift, fx via mail. Vent med at betale pengene, indtil retssagen er afgjort.