10. december 2013 - Motor-magasinet

Fordfest i Barcelona
Ford fejrer ny Mustang og Ka i Barcelona.

Ford Mustang – den syvende generation kommer både som lukket coupé og som her, åben cab. med kaleche.

Motor-magasinet
 
Tre nye Forder på vej til Danmark: Ny Ford Ka med fem døre, ny Ford Edge, en SUV på størrelse med en RAV4 og ny Ford Mustang.

Det var jo nærmest en helt historisk begivenhed, da den nye Ford Mustang havde verdenspremiere sidste uge. Det skete på Den Blå Ovals stort anlagte "Go Further"-event i Barcelona. Bill Ford i egen person var på scenen for at præsentere den nye amerikaner-sportsvogn, der, som han sagde, er lige dele klassisk Mustang og moderne Mustang.
 
Men selv om Mustang i den grad var eventens hovedperson, var en helt anden nyhed faktisk mere relevant for os danskere. Den Blå Oval viste nemlig for første gang den kommende femdørs Ford Ka.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Tre døre sætter sin begrænsning
Den nuværende er jo godt sælgende blandt de mindste, men at bilen kun har tre døre sætter sin begrænsning for, at salget kan ryge helt op gennem loftet. Det ved Ford godt – derfor er den nye på vej. Den kommende femdørs Ka er fortsat en absolut Ford foran og fra siden, mens den noget overraskende ligner en koreaner bagfra.

Endnu intet officielt om motorer, men givet er det, at Ka også kommer med den 3-cylindrede 1-liters EcoBoost.

Og midt mellem Mustang og Ka holdt en ny SUV, der placerer sig over den nuværende Kuga. Edge bliver altså en stor SUV med så megen green-tech under skørterne, at både brændstof-budget og bæredygtighed bliver tilgodeset, som det formuleres. Blandt andet takket være en antagelig ny EcoBoost-benzinmotor.
Ford-Danmarks PR-ansvarlige, Lene Dahlquist oplyser, at alle disse tre verdensnyheder kommer til salg i Danmark. Præcist hvornår kan hun endnu ikke oplyse.