3. december 2013 - De Danske Bilimportører

Bilsalget bremsede op
Bilsalget satte farten ned i november.

Det er fortsat de små biler, som denne Volkswagen UP!, der er blandt de bedst sælgende personbiler.

De Danske Bilimportører
 
Der bliver fortsat solgt rigtigt mange biler i Danmark, men salget i november kunne alligevel ikke helt matche niveauet fra sidste år. 15.896 nye personbiler kom ud på vejene og det var 2,7% mindre end i samme måned sidste år. Salget af varebiler faldt med beskedne 0,9% hvorimod indregistreringen af nye lastbiler steg med hele 63,7% sammenlignet med november 2012. 
 
”En nedgang i salget på knap 3 procent er ikke et dramatisk fald, når vi ser på udviklingen i den forløbne del af 2013. Vi kan se, at det er de private forbrugere, der holder lidt mere igen i november end det var tilfældet sidste år,” siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører. 
 
Omvendt er salget af firmabiler i fremgang, og det lover godt for udviklingen i december, der traditionelt er højsæson for salget af firmabiler
 
”Totalt set er næsten 16.000 nye personbiler i en november måned historisk set et meget højt niveau, så alt tyder fortsat på, at 2013 bliver endnu et år med et meget stort personbilssalg”, siger Bent Mikkelsen. 

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Varebiler går lidt tilbage
En næsten flad, men dog svagt faldende kurve. Sådan kan udviklingen i varebilssalget i november illustreres. I alt 2.215 varebiler blev indregistreret for første gang i november og det var 19 biler færre end i samme måned sidst år, hvilket svarer til et fald på 0,9%.  
 
”Varebilssalget udvikler sig stort set som forventet. Der har været udsving måned for måned igennem hele 2013, men overordnet set er markedet både i november og i årets første 11 måneder på niveau med sidste år. Selvom vi naturligvis hellere havde set en beskeden fremgang i stedet for den beskedne tilbagegang vi oplever, så har markedet alt i alt udviklet sig helt i tråd med den stabilisering vi forudså ved årets start” siger Bent Mikkelsen.  

Gå til billånsoversigten her!
 
Lastbiler i markant vækst
Indregistreringen af nye lastbiler steg i november med 63,7%. Der blev indregistreret 429 nye lastbiler – en fremgang fra 262 i november 2012. 
 
"Lastbilsmarkedet har haft det endog meget svært igennem flere år. Vi har i de seneste måneder oplevet en betydelig fremgang og det er der grund til at glæde sig over. Vi skal dog nok ind i det nye år før vi kan sige om det er den stabilisering, som vi længe har ventet på, for det er ikke tvivl om, at de nye EU-standarder, der træder i kraft ved årsskiftet også påvirker markedet for tiden”, slutter Bent Mikkelsen.