12. november 2013 - Applus Bilsyn

Skift til vinterdæk
55 procent får vinterdæk på bilen i november.

Alle undersøgelser viser, at biler med vinterdæk har en kortere bremselængde på veje med sne og is end biler på sommerdæk.

Applus Bilsyn

November er den måned, hvor flest bilejere skifter til vinterdæk, viser undersøgelse fra Applus Bilsyn. Ud over at skifte dæk før vinteren kommer, bør du forebygge rust - se her hvordan.
Hovedparten af danske bilejere skifter til vinterdæk i november. Det fremgår af nye tal fra Applus Bilsyn, der har spurgt over 1.400 danske bilister, hvornår de får foretaget et vinterdækskifte.

Ti procent kører uden vinterdæk
55 procent får ifølge undersøgelsen vinterdæk på bilen i november, mens 5 procent venter til december. 30 procent sætter det bløde vintergummi på bilen i oktober. 10 procent kører uden vinterdæk. 

“Det kan se ud som en lille stigning i forhold til tidligere målinger, hvilket i så fald er ret interessant. De rigtig kolde vintre i 2010 og 2011, der strakte sig over knap fire måneder, har betydet, at over 80 procent af bilisterne i dag er konverteret til vinterdæk. Det er klogt. Alle undersøgelser viser samstemmende, at biler med vinterdæk har en kortere bremselængde på veje med sne og is end biler på sommerdæk”, siger administrerende direktør Per V. Rasmussen.

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Forebyg rust
Vinterdæk er imidlertid ikke det eneste, bilisterne skal sørge for. Det kolde vejr bliver efter alt at dømme skrap kost for bilerne – især hvis de ikke er beskyttet mod sne og salt. Og det er mange både ældre og nyere biler ikke.

”I øjeblikket stiger antallet af brugte biler, og mange af dem er ældre og ikke beskyttet mod rust, især i undervognen. Men mange er heller ikke klar over, at det samme ofte gør sig gældende for en del mindre biler. Her er der stor forskel på, hvilken rustbeskyttelse bilerne har fået med fra fabrikken. Derfor anbefaler vi, at bilister tænker præventivt og får et professionelt tjek af bilens tilstand – en Rustattest - og om nødvendigt rustbeskyttet bilen,” siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Her sætter rust sig
Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul skade bilens sikkerhed. Mest udsat er undervogn og hulrum, der vedvarende udsættes for vand, salt og stenslag. 

Faktaboks: Rabat på Rustattesten 
Applus Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 399 kr., dog er der 200 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres i forbindelse med et bilsyn. Du kan få en 600 kr. rabatkupon til rustbeskyttelse hos Dinitrol.

Besøg forsikringsoversigten på bilpriser.dk