10. oktober 2013 - Falck

Gør din bil vinterklar
Forlæng din bils levetid ved at gøre den vinterklar!

De hårde vintre er med til at formindske din bils levetid. Sørg derfor for at din bil bliver gjort ordentligt klar til vejrskiftet.
Falck

Den mørke tid nærmer sig, og det er en god anledning til at få gået bilen efter. Falck giver her en række tips til vintertjekket.

Glatte veje, salt og døde batterier. Vinteren står for døren, og det er en god idé at sørge for, at bilen er klar til sæsonens udfordringer. Redningschef Heino Svenningsen fra Falck har her samlet en række tips til, hvordan du gør din bil klar til vinteren!

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Sprinklervæsken

Forbruget af sprinklervæske stiger om vinteren, så tjek standen og fyld jævnligt op. Hvis ikke strålen rammer, hvor den skal, kan du justere den med en knappenål.

Vinduesviskerne
Viskerne bruges mest om efteråret og vinteren, og er med til at sikre dit udsyn. Tjek at gummiet ikke er blevet hårdt eller er revnet, så de fungerer effektivt.

Batteriet
Batteriets kræfter formindskes, når temperaturen falder, samtidig med, at der er større forbrug på batteriet til eksempelvis sæde- og rudevarme, viskere og ventilation. Få genopladet batteriet og rens polerne for ir eller skift det eventuelt helt ud.

Bremserne
Velfungerende bremser er altid vigtige, og vinterens komme er blot endnu en lejlighed til at få tjekket dem. Overlad dette til mekanikeren.

Rustbeskyttelsen
Saltede veje og vådt føre er rustens bedste ven. Masser af firmaer tilbyder professionel rustbeskyttelse, men du bør også selv jævnligt spule snavs, der holder på fugt, og salt væk. Vær særlig opmærksom på undervogn, hjulkasser og dørpaneler.

Olien
En omgang frisk olie er altid godt, inden vinteren sætter ind. En fuldsyntetisk olie er god til de fleste nyere biler og især om vinteren, fordi den er tyndtflydende og løber let gennem motoren – også når det er frostvejr. Skift samtidig oliefilteret. Brug kun den olietype, som foreskrives i instruktionsbogen.

Vinterdæk eller ej

Kig på dit behov. Er du afhængig af bilen, når der er masser af sne, bør du overveje at skifte til vinterdæk. Har du mulighed for at lade bilen stå, når sneen er over os, så er sommerdæk at foretrække. Uanset type bør du have 3 mm mønster – også selv om loven siger 1,6 mm.
Kølervæsken
Frost kan sætte bilen ud drift og i værste fald ødelægge din køler. Sørg for at frostsikre med kølervæske, der yder beskyttelse op til -35 grader.

Lakken
En god lakforsegling forlænger bilens levetid, og det kan med fordel gøres op til vinter. Stenslag, ridser og andre mindre skader udbedres med en lakstift, som kan fås hos din forhandler.

Lys
Hvis du selv har skiftet pærene i bilens lygter i løbet af året, er det en god ide at få indstillingen tjekket hos din mekaniker.

Andre tip

Det er en god idé at smøre låsene med låseolie og give bilens gummilister en gang silikonespray.

Sælg din bil på 24 timer på bilauktionen Autocom.dk

Råd om kørsel


Hvis bilen skrider ud
•    Træd på koblingen.
•    Løft foden fra speederen.
•    Ret op og styr bilen ligeud.
•    Brems i ét eller højst et par sekunder.
•    Slip bremsen og styr bilen ind på kursen - styr og brems eventuelt flere gange, men kun i korte øjeblikke.
•    Sørg for at styre med bløde, rolige bevægelser.

Kørsel i snevejr
•    Inden du tager afsted, skal du sørge for, at bilens ruder og lygter er rene.
•    Stå op i god tid om morgenen og lyt til vejr- og vejmelding.
•    Ring eventuelt til Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter (TIC) på telefonnummer 1888
•    Tag af sted i god tid.
•    Vær ekstra opmærksom på glat føre ved lavninger, skove, broer, skrænter og vådområder.
•    Masser af frisk luft i kabinen modvirker, at ruderne dugger.
•    Giv tegn i god tid, når du skal svinge.