13. september 2013 - Dacia

Stor bil til lille pris
Dacia Sandero har premiere den 21.-22. september.

Sandero er anden model fra Dacia, der introduceres i Danmark. Bilen er på størrelse med en Renault Clio og priserne begynder ved 99.900 kroner.

Dacia
 
Den 21. - 22. september introducerer landets 37 Dacia forhandlere den nye Dacia Sandero. Med priser fra 99.900 kroner fortsætter Dacia sin aggressive prispolitik.
 
Først kom den store Dacia Lodgy, og nu kommer så den mindre Dacia Sandero. Begge sætter nye standarder for, hvor meget bil man kan få for pengene. 
 
Den nye Dacia Sandero kommer i to udstyrsvarianter – Base og Ambience, samt med to forskellige motorer. 75 hk benzin og 75 hk diesel. Simpelt og let forståeligt. 
 
Prisen starter ved kr. 99.900
Priserne begynder ved 99.900 kroner for versionen med 75 hk benzinmotor og Base udstyr. Indrømmet, det kan ikke betegnes som prangende, men nærmere tilstrækkeligt. Ønsker man mere udstyr, skal man vælge Ambience versionen. Merprisen er blot 5000 kroner. For de ekstra 5000 kr. får man pludselig en bil, der er rigt udstyret. Elruder, fjernbetjent centrallås, indfarvede kofangere, ratbetjent radio/CD, MP3 afspiller og Bluetooth telefoni er blot noget af det standardudstyr, der er i Dacia Sandero Ambience. 
 
Er det en dieselversion man er ude efter fås den med den velkendte 75 hk dieselmotor, der også sidder i den nye Renault Clio. En yderst nøjsom motor, der strækker dråberne, så man klarer hele 26.3 km/l. ved blandet kørsel. I dieselversionen fås den udelukkende i højeste udstyrsniveau - Ambience. Men det er så også det eneste, der kan betragtes som højt. Prisen på 114.900 kroner er lav.
 
Dacia Sandero er en rummelig bil med plads til fem voksne og med et bagagerum, der tager 320 liter. De nøgne mål siger, at den er 4.06 meter lang, 1.73 meter bred og med en akselafstand på 2.59 meter.
 
Airbagsystem fra Renault Clio
Dacia Sandero er udstyret med samme airbagsystem som Renault Clio og har naturligvis også  isofix beslag på bagsædet. Bilen er EuroNCAP testet til fire stjerner efter de nye skrappe krav og som det er med alle Dacia, er den omfattet af en garanti på tre år/100.000 km.
 
Dacia er en billig bil, men der kan købes masser af lækkert udstyr til den. Udstyr hentet direkte på hylderne hos Renault. Ønsker man for eksempel Medie Nav systemet, der inkluderer blandt andet en syv tommer touch skærm med navigation, bluetooth telefoni, medieafspiller og andet, så koster det blot 4995 kroner som tilkøb. Samme pris er der i øvrigt også på aircondition.
 
Hos Renault Danmark, der importerer Dacia til Danmark, glæder man sig til at vise det andet produkt fra Dacia frem for kunderne. 
 
”Dacia Lodgy er blevet taget vel imod så det er klart, at vi er spændte og optimistiske  forud for lanceringen af Dacia Sandero. En bil, der har den størrelse som alle flest danskere køber bil i. Nogle kalder den størrelse Polo klassen – vi vælger i al beskedenhed at kalde den Clio klassen”, siger direktør i Renault Danmark Henrik Bang, der ikke ønsker at sætte tal på, hvor mange Dacia Sandero man forventer at sælge, men oplyser, at man i forbindelse med lanceringen af Dacia Sandero har udvidet antallet af Renault forhandlere, der også sælger Dacia, fra 33 til 37. 
 
Dacia Sandero har premiere den 21.-22. september. Landets 37 Dacia forhandlere holder Åbent Hus fra 11.-16.