20. august 2013 - Autocom

Hjælp din ferietrætte bil
Sådan hjælper du din ferietrætte bil efter kør-selv-ferien.

Forkæl din bil med en ekstra omgang pleje efter kør-selv-ferien.
Autocom

 
Inden kør-selv-ferien giver mange deres bil et serviceeftersyn for at sikre, at den er i god stand til at køre den lange tur sydpå. Men mange glemmer dog, at bilen ofte har lige så stort behov, hvis ikke større, for et service efter ferien. Den lange tur og evt. træk af campingvogn kan nemlig være hård for bilen.
 
Autocom.dk giver her 3 råd til, hvordan du bedst hjælper din bil efter en kør-selv-ferie.

Sælg din bil på 24 timer på bilauktionen Autocom.dk
 
Tjek for vand og olie
Man kan blive overrasket over, hvor meget mere vand og olie bilen har brugt i løbet af ferien. Derfor er det vigtigt også at tjekke det, når man kommer hjem og begynder på hverdagens kørsel igen. Varmen i sydens sol stiller store krav til bilens kølesystem, og bilen bruger derfor mere vand end normalt. En bil, der kører tør for olie eller vand, kan pådrage sig store skader, bl.a. motoren kan havarere, og det kan koste dyrt.
 
Når du tjekker for vand, er det vigtigt, at du venter til motoren er kold. Hvis du skruer dækslet af til kølesystemet, mens bilen stadig er varm, kan du risikere at blive forbrændt af den varme væske fra ekspansionsbeholderen.
 
Gør godt rent
En rengøring af bilen både indvendig og udvendig er i mange tilfælde en nødvendighed. Udvendigt handler det om at få vasket insekter og andet snavs af for at beskytte bilens lak. Får f.eks. døde insekter lov at sidde for længe, kan de være umulige at fjerne og i værste fald kan de efterlade ætsninger i bilens lak. 

Tre børn på bagsædet og mange timers ophold i bilen vil give ekstra snavs i bilen. Sørg for at få bilens sæder og interiør rengjort hurtigt efter hjemkomst, da skidt på f.eks. sæder er sværere at få af, hvis det får lov at sidde for længe. Brug evt. en god tekstilrens - det kan godt betale sig. En ren kabine der ser velholdt ud gør bilen mere salgbar, når du en gang skal sælge den igen. 
 
Tjek bremser, lys og lygter
Gå en tur rundt om din bil og tjek at alt lys virker. Selvom du tjekkede lys og lygter inden ferien, kan de sagtens trænge til at blive set efter igen efter en ferie med meget brug af bilen. Et godt råd er også at være opmærksom på bremserne. Du kan ikke mærke, om bremserne trænger til et eftersyn inden fra. Der er den eneste løsning at få en professionel eller en bilkyndig til at kigge bilen under bunden.       

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.