7. august 2013 - De Danske Bilimportører

Bilsalget faldt i juli
Opbremsning efter kraftig fremgang i første halvår.

Trods tilbagegang i juli er det samlede salg af personbiler for 2013 fortsat 5,2 procent højere end i den tilsvarende periode sidste år.
De Danske Bilimportører

Efter kraftig fremgang i første halvår bremsede bilsalget op i juli. 14.319 nye biler kom ud på de danske veje, og det var 14,4 procent mindre end i samme måned sidste år.

”Vi oplever at markedet, sammenlignet med juli 2012, bremser lidt op. Det er naturligvis aldrig godt med en tocifret tilbagegang, men når det så er sagt, så er det værd at være opmærksom på, at netop juli 2012, var en exceptionel god måned og, at salget i år fortsat ligger pænt over juli 2011, der på daværende tidspunkt var på vej til at blive rekordår, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Annoncér din bil GRATIS på bilpriser.dk

Julis tilbagegang får heller ikke bilimportørerne til for alvor at frygte for udviklingen i resten af 2013. 

"Overordnet ligger markedet på et rigtigt højt niveau og vi mærker fortsat stor efterspørgsel i markedet, så det er vores klare forventning, at markedet vil udvikle sig stabilt i resten af 2013, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler også tilbage
Markedet for varebiler tog efter fremgang i juni et nyt dyk i juli. 1.639 nye varebiler betød en nedgang på 6,9 procent og dermed ligger det samlede salg i årets første 7 måneder 2,9 procent under niveauet fra samme periode sidste år.

”Varebilssalget fortsætter sin tendens med måned for måned at skifte mellem fremgang og tilbagegang. Overordnet set står dog tilbage, at markedet efter 7 måneder er knap 3 procent under sidste års niveau. Markedet udvikler sig relativt stabilt, men har lagt sig lidt under niveauet fra sidste år frem for lidt over, som vi oprindeligt havde forventet. Tilbagegang er ikke godt, men vi forventer et stigende behov for udskiftning af de kommercielle køretøjer og forventer derfor et marked for hele året på niveau med sidste år,” siger Bent Mikkelsen. 

Gå til billånsoversigten her!

Lastbiler endnu et dyk

Indregistreringen af nye lastbiler faldt i juli med 11,8 procent. Der blev indregistreret 253 nye lastbiler – et fald fra 287 biler i juli 2012.

"Som vi har set det gennem efterhånden ganske lang tid, så har lastbilsmarkedet også i juli haft det svært. Tilbagegangen på 11% er mindre end forventet, men vi oplever fortsat et marked under betydeligt pres og selvom det er positivt, at nedgangen trods alt mindskes, så forventer vi tidligst en stabilisering i 1. halvår af 2014,” slutter Bent Mikkelsen.