16. juli 2013 - Applus Bilsyn

Det frygter vi på ferien
Se listen over de 5 mest frygtede ting på bilferien.

Øverst på listen over de ting, som danskerne frygter mest på kør-selv-ferien, er bl.a. trafikulykker, motorsammenbrud og indbrud i bilen.
Applus Bilsyn

Se hvad vi frygter mest på ferien
Danskerne frygter indbrud på bilferien mindre end ekstra mekanikerregninger, men én ting er de markant mere bange for, viser undersøgelse. Se her top 5-listen over de ting, danskerne frygter mest på bilferien.

Sommerferien er for alvor sparket i gang. Hundredtusindvis af danskere kører i disse uger afsted på bilferie til Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien.

Men bilferie er ikke altid uden bekymringer. Applus Bilsyn har spurgt 600 bilejere, hvad de mest frygter på bilferien. Og her dominerer risikoen for trafikuheld og motornedbrud.

“Hver sommer strander 11.000 danske biler i udlandet på grund af maskinelle nedbrud. Mange bliver overraskede over, hvor meget den lange køretur slider på bilen. Derfor er det altid vigtigt at tjekke bilen, før man tager afsted. Herudover bør man læse op på trafikreglerne i de lande, man kører igennem. På den måde reducerer man risikoen for sammenstød, personskader og alvorlige erstatningskrav på bilferien," siger administrerende direktør, Per V. Rasmussen, Applus Bilsyn.

Gå til forsikringsoversigten her!

Top 5: Det frygter vi mest på bilferien
1. At ende i trafikulykke: 35 procent
2. Bilen går i stykker og medfører ekstra omkostninger/rejseændringer: 24 procent
3. Ikke noget: 18 procent
4. Indbrud i bilen: 6 procent
5. Andet / ved ikke: 17