29. maj 2013 - Michelin

Nej til mobilsnak i bilen
Er der sammenhæng mellem holdning og adfærd?

Opgørelser fra Rådet for Sikker Trafik viser, at hver tredje trafikulykke skyldes uopmærksomhed fra føreren af bilen.
Michelin

Bilister siger nej til mobilsnak
En rundspørge blandt danske bilister, foretaget af Michelin, viser, at bilister i stor stil siger nej til sms og håndholdt telefoni under kørslen. Er der sammenhæng mellem holdning og adfærd, er det i dag kun ca. hver tiende, som lader sig forstyrre af mobilen, når de kører bil.

Dækfirmaet Michelin har i en rundspørge bedt om danske bilisters holdning til brug af mobiltelefon under kørslen. Og når det kommer til håndholdt mobilsnak og sms’er, mens man kører, er holdningen klar: Det er ikke i orden, at opmærksomheden på trafikken forstyrres af mobiltelefonen.

I Michelins undersøgelse tager 88 pct. af de adspurgte enten helt eller delvist afstand fra håndholdt mobilsnak underkørslen, mens hele 90 pct. siger nej til sms-skriblerier kombineret med gear- og vognbaneskift.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Mobiltelefonen fjerner fokus
Cirka seks pct. af bilisterne mener dog, at det er i orden at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen og lige godt fem pct. synes, at sms’er og bilkørsel fint kan kombineres.

"Det er positivt, at så mange som ni ud af 10 i dag ser ud til at anerkende det trafiksikkerhedsmæssige problem i, at opmærksomheden flytter sig fra det, der sker på vejen foran til det, som sker på mobiltelefonen", siger Lotta Wrangle, pressechef, Michelin Nordic.

"Problemet kan være, at der ikke altid er sammenhæng mellem holdning og adfærd, når først mobiltelefonen ringer. I alt fald ved vi, at mobilsnak og sms’er udgør et betydeligt problem for sikkerheden på vejene", tilføjer hun.

Rigspolitiet uddelte i 2012 ca. 45.000 bøder til bilister, som talte i telefon eller sendte sms’er, mens de kørte. Så selv om mange har den ’rigtige’ holdning og mobilbrug under kørslen udløser en bøde på 1.500 kroner, er der fortsat behov for at fortælle bilister, at mobilsnak og sms er til fare for deres egen og andres sikkerhed.

Besøg forsikringsoversigten her!