1. august 2012 - FDM

Europas værste bilister
En rundspørge giver et klart billede af de værste lande.

Italien, Grækenland og Polen er blandt de lande med de værste bilister

FDM

Italienerne er de værste
Italienerne har den værste trafikkultur, mener europæiske bilister. Det gør italienerne også selv. Grækerne indtager en sikker andenplads, mens danskerne er femtebedst – eller 11. værst.

Var det træls at køre bil i ferien i Italien? Eller i Grækenland? Eller i Polen? Hvis ja deler du i hvert fald opfattelse med mange andre.
 
En rundspørge blandt 30.000 europæiske turister giver i hvert fald Italien en klar førsteplads som de værste bilister i Europa, der i denne sammenhæng omfatter 15 lande.
 
23 procent af de adspurgte svarer "italienere", når de bliver spurgt, hvilen nationalitet der generelt er de værste bilister.

Brug for en ny bil? Find din nye bil på Bilpriser.dk
 
Skidt i Grækeland og Polen
De græske og polske bilister skiller sig også signifikant ud ved at blive bedømt som værst af hhv. 16 og 14 procent.
 
Den hårde bedømmelse af italienere og grækere ser ikke ud til at være en udpræget fordom fra de pæne piger og drenge i Midt- og Nordeuropa, for italienerne selv giver deres landsmænd 28 procent af stemmerne for uanstændig trafikadfærd, mens grækerne er helt oppe på 36 procent og kårer dermed sig selv som de værste bilister i Europa.
 
God opførsel i Norden og i Alperne
Tyske og franske bilister ligger næsten lige på en fjerdeplads, mens de nordiske nationaliteter ligger i bund, hvilket her vil sige i top, når det gælder "god opførsel".
 
Danske bilister må se sig slået ad nordmænd, schweizere, østrigere og finner, men vinder med et mulehår over svenskere.
 
Undersøgelsen er gennemført denne sommer af feriebedømmelsessitet Zoover og bør tages med et gran salt. Selv om 30.000 har svaret, er web-undersøgelsen ikke videnskabelig eller repræsentativ. Desuden mangler mange lande.