2. november 2011 - Better Place

Stor interesse for elbiler
På Biler for Alle i Herning var interessen for elbiler stor

1.071 besøgende til Biler for Alle i Herning sad bag rettet i verdens første elbil med udskifteligt batteri.

Elektrisk interesse for elbiler
Under Skandinaviens største bilmesse Biler for Alle var 1.071 besøgende bag rattet i verdens første elbil med udskifteligt batteri. Forventningen til de nye elbiler er enorm og 78% af testkørerne overvejer at skifte benzinslugeren ud med elbil.

I de seneste to weekender har elbiloperatøren Better Place tilbudt testkørsler på bilmessen ”Biler for Alle” i Herning. Det var første gang, at jyderne havde mulighed for at stifte bekendtskab med elbiler med udskifteligt batteri, og det tilbud var der mere end 1.000 besøgende som benyttede sig af.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

78% overvejer en elbil i fremtiden
For mange af de besøgende var turen i Renault Fluence Z.E. første gang bag rattet i en elbil, og muligheden for selv at køre bilerne er blevet positivt modtaget. Efter prøveturen blev gæsterne spurgt om deres oplevelser med bilen, og her fortæller hele 76%, at de er blevet mere positive over elbiler efter prøveturen. Hele 78% tilkendegiver, at de vil overveje elbilen ved fremtidige bilkøb. 

”Vi glæder os over at få bekræftet hvad vi allerede ved: At elbilen kommer til at blive en fast del af gadebilledet. Rækkevidden har traditionelt været en begrænsende faktor. Med de nye elbiler med udskifteligt batteri bliver det nu muligt at køre hele landet rundt uden at bekymre sig om rækkevidden, og det kommer til at gøre hele forskellen”, lyder det fra Susanne Tolstrup, kommunikationsdirektør i Better Place Danmark.

Batteriskift på fem minutter
Batteriskiftet foregår på en af de 20 batteriskiftestationer, som i april 2012 kommer til at dække hele landet. Her skiftes batteriet på under fem minutter i en fuldautomatisk proces, mens bilisten selv bliver siddende i bilen.

I begyndelsen af det nye år bliver det muligt at prøvekøre og købe verdens første elbil med udskifteligt batteri hos 19 Renault-forhandlere i hele landet. Indtil da kan alle interesserede prøve bilen i Europas første oplevelsescenter for elbiler, Better Place Center i Hellerup, nord for København. 

Interesseret i leasing? Besøg leasingoversigten på Bilpriser.dk