20. juni 2011 - Ford

Ford mest allergivenlig
Omfattende test af materialer.

Ford C-Max har netop fået bevis for at være allergivenlig.
Ford

Stadig flere mennesker i den vestlige verden udvikler en eller anden form for allergi og især om foråret er mange plaget af årstidens luner. Det er på den baggrund, at Ford har sat sig for at udvikle verdens mest allergivenlige biler.

Alle nye Ford-modeller bliver allergitestet
Alle nye Ford-modeller bliver underkastet en striks allergi-test og kontrolleret af det uafhængige og globalt anerkendte tyske certificerings-institut, TÜV.

Den nye Ford C-MAX er den seneste model, der har opnået TÜV’s blå stempel for allergivenlighed. Og det gælder både den nye 5-sæders Ford C-MAX og den nye 7-sæders
Ford Grand C-MAX.

Flere beviser for allergivenlighed
Ford er den eneste bilproducent i verden, der kan smykke sig med et TÜV-certifikat for allergivenlighed, ligesom Ford er blevet anerkendt med et kvalitets-certifikat fra European Centre for Allergy Research Foundation i Berlin.

"Vi stræber altid mod at give vores kunder det bedste, det bedste design, bedste ydelse, bedste kvalitet og det bedste interiør-miljø. Det er derfor vi går meget langt i vores bestræbelser på at minimere, eller helt eliminere, alle materialer og stoffer, som udgør en allergi-risiko", siger teknisk chef for Ford i Europa, Caspar Dirk Hohage.

Allergivenlige Ford-modeller
Den nye 5-sæders Ford C-MAX og den nye 7-sæders Ford Grand C-MAX er seneste modeller på en lang liste af Ford-biler, som har opnået et TÜV-certifikat.

Listen omfatter by-bilen Ford Fiesta, familie-bilerne Focus, S-MAX og Galaxy samt Mondeo og Kuga.

I dag kører mere end 4,5 millioner TÜV-certificerede Ford-modeller rundt på vejene. 

Materialer og komponenter testes
 Ford har, indtil videre, testet mere end 100 forskellige materialer og komponenter for deres allergi-potentiale. På den baggrund har Fords ingeniører erstattet eller reduceret en lang række allergifremkaldende materialer som for eksempel latex, chrom og nikkel. Samtidig bliver alle de materialer, der indgår i komponenter med direkte og længerevarende kontakt til hud – det være sig rat, sædebetræk eller sikkerhedsseler – underkastet en egentlig dermatologisk test for at sikre, at de valgte materialer udgør så lav en allergi-risiko som overhovedet muligt.

TÜV-certificeringen er en del af Fords unikke Product Sustainability Index (PSI), som er bilindustriens hidtil mest omfattende forsøg på at vurdere hvordan man tackler de miljømæssige, sociale og økonomiske udfordringer, der er forbundet med produktion, brug og bortskaffelse af biler.

Udover at bruge bæredygtige materialer og træffe bevidste materialevalg i forhold til f.eks. allergi og overfølsomhed, har PSI fokus på seks andre områder, hvor kombinationen biler og bæredygtighed er udfordret. Det gælder global opvarmning som følge af CO2-udledning, anden forurenende udledning, støj fra bilen til omgivelserne, sikkerhed, transportevne og endelig holdbarhed og totaløkonomi for bilens ejer.