25. maj 2011 - FDM

GTI'er stiger hurtigst i værdi
Stor interesse for klassikerne.

Peugeot 205 GTI er en af de nyklassikere, der stiger hurtigst i værdi i disse år
FDM

GTI-biler fra 80erne er ved at etablere sig godt og grundigt på klassiker-markedet og er nu blandt de biler, der stiger hurtigst i værdi.

Stor interese for GTI'erne
1980erne var GTI-bilernes årti – og nu er de sporty familiebiler med stor bagklap tilbage i rampelyset som nybagte klassikere. I disse år eksploderer interessen for 70er- og 80er-biler, ikke mindst for GTIerne.

”Første generation af VW Golf GTI, der skød GTI-bølgen i gang, er allerede en etableret klassiker. Men også Peugeot 205 GTI er nu et interessant investeringsobjekt, for regnet i procent er den en af de biler, der stiger hurtigst i værdi – i udlandet er priserne næsten tredoblet på fem år”, siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

Forklaringen er enkel: ”Når folk kaster sig ud i at købe deres første klassiske bil, vælger de gerne den bil, de drømte om som børn, eller ikke havde råd til som unge. Og mange af dem, der drømte om GTIerne dengang i 80erne, er nu omkring de 40 og har råd til at opfylde deres gamle drengedrøm”, siger Bo Christian Koch.