13. april 2011 - Toyota

Toyota indfrier miljøkravene
Danmark på 3. pladsen i lav udledning af CO2.

Toyota indfrier allerede nu miljøkravene for 2015
Toyota
Kombination af el og benzin
Effektive benzin- og dieselmotorer og miljørigtige hybridmotorer, der kører på en kombination af el og benzin. Toyota har opskriften på, hvordan bilers udledning af drivhusgasser herunder især CO2 bliver nedbragt til fordel for miljøet.

Lav udledning af CO2
Faktisk var den gennemsnitlige udledning af CO2 sidste år fra Toyotas nye biler 128 g/km, hvilket gør, at den japanske bilgigant allerede nu fem år før tid indfrier de grænseværdier for udledning af CO2 fra nye biler, som EU har sat som grænse fra 2015. Ud over Toyota lever kun ét andet bilmærke op til kravet allerede i dag. Det viser den seneste opgørelse for 2010 fra den anerkendte og uafhængige internationale analysevirksomhed JATO.

Søg efter din næste Toyota her

Hybridbilerne går forrest
Det er især hybridbilerne Toyota Auris HSD og Toyota Prius, der trækker i den helt rigtige retning med en gennemsnitlig CO2-udledning på kun 89 g/km. Dermed ligger de med den absolut laveste udledning i deres respektive klasser.
Men også den fikse bybil Toyota iQ, som gennemsnitligt kører 22,2 km/l og udleder 99 gram CO2 pr. km, samt den helt nye og rummelige Toyota Verso-S med en CO2-udledning på 120 g/km er med til at nedbringe forureningen.

Portugal bedst i Europa
Ser man på den gennemsnitlige udledning af CO2 fordelt på de enkelte lande, ligger Portugal helt i top med den laveste udledning. Portugal indfrier som det eneste EU-land kravene med en gennemsnitlig udledning af CO2 på 127,4 g/km. Frankrig følger lige efter, mens Danmark placerer sig på tredjepladsen med 131,7 g/km og altså er det land i Europa, der har den tredje laveste gennemsnitlige udledning af CO2 fra personbiler.

Toyota Prius Plug-in Hybrid kører 38,5 km/l
Efter planen introducerer Toyota til næste år Toyota Prius Plug-in Hybrid, som i gennemsnit kører hele 38,5 km/l og kun udleder 59 g/km. Det er samtidig den japanske bilproducents ambition, at alle Toyota-modeller inden for en årrække kan fås i en hybridudgave. Derfor forventer Toyota en væsentlig reduktion af CO2-udledningen fra sine personbiler i årene fremover.

Find din næste Toyota her