10. marts 2011 - Bilmagasinet

Fiat 500 for luksusdyr
Gucci og Fiat i samarbejde om Fiat 500

Fiat 500 by Gucci kan opleves i Genève

Fiat
Det italienske modehus præger Fiat 500
Gucci kan i år fejre 90 års jubilæum, og i den anledning har det italienske modehus indgået samarbejde med Fiat og skabt en specialudgave af Fiat 500. Fiat 500 by Gucci har unikt look og nogle af Guccis mest kendte designsignaturer.

Lapo Elkann skabte samarbejdet
Det er Fiat-barnebarnet Lapo Elkann, som tidligere har arbejdet med marketing i Fiat-koncernen og nu driver reklamebureauet Independent Ideas, der har været med til at skabe samarbejdet mellem Fiat og Gucci.

"Som italiener er jeg meget stolt over at have bidraget til at forene to så stærke italienske brands som Fiat og Gucci, og det har været enormt positivt igen at arbejde med den bil, jeg elsker så højt, i samarbejde med Gucci," siger Lapo Elkann.

Fiat med Guccis rød-grønne stribe
Fiat 500 by Gucci findes med specialudviklet sort eller hvid "glasperlelakering", der på én og samme tid synes både mat og blank, og langs siden af bilen løber Guccis kendetegn, den rød-grønne stribe. Striben går igen inde i bilen på både gearstang, gulvmåtter og sikkerhedsseler samt på nøglecoveret og sæderne.

Sædernes læderindtræk er præget med små Gucci-logoer på selve sædet og med dobbelt-G- logoet på nakkestøtten. Sidstnævnte går igen på de specialdesignede fælge, hvor logoet i midten sidder på en baggrund, som er i samme farve som selve bilen. Også bag på bilen og på dørstolperne har Gucci sat sit præg med sin kursive Gucci-signatur.

Oplev Fiat 500 by Gucci i Genève
Fiat 500 by Gucci blev præsenteret på åbningsdagen for modeugen i Milano i starten af marts og vises på biludstillingen i Genève. Det vides endnu ikke, hvornår Fiat 500 by Gucci introduceres i Danmark.