24. februar 2011 - FDM

Campister vil have farten op
Danske campister ønsker at sætte farten op - for andres skyld!

FDM opfordrer politikerne til at se på en Tempo 100-ordning i Danmark.

FDM
Vil have tyske tilstande
FDM så gerne, at der blev indført nye hastighedsgrænser for campister svarende til de tyske. Campister bakker op om FDMs forslag om at indføre Tempo 100 i Danmark, og samtidig tillade campingvogntog at køre 80 km/t på landeveje.

I flere lande i Europa er det tilladt at køre stærkere med campingvognen, end det er i Danmark. I Tyskland har man netop valgt at gøre den såkaldte Tempo 100-ordning permanent, og det får FDM til at opfordre politikerne til at se på en lignende ordning i Danmark.

Vil genere andre mindre
FDM har derfor bedt campisterne svare på, hvad de mener, at ændrede hastighedsgrænser vil betyde for dem. Og overraskende ligger det campisterne mere på sinde, hvad det vil betyde for andre bilister, end hvad det vil betyde for dem selv. Ni ud af ti svarer, at det vil betyde, at andre trafikanter ville føle sig mindre generet af campingvognen.

”Erfaringerne fra Tyskland er positive, hvor Tempo 100-ordningen har været med til at skabe et bedre trafikflow. Vores rundspørge blandt udvalgte campister viser også, at det giver god mening at sætte farten op på landevejene, da man så kan forhindre mange farlige overhalinger. Det vil også gavne trafikkulturen, fordi andre bilister ikke bliver irriterede over at være fanget bag en campingvogn på en landevej”, siger FDMs chefkonsulent Torben Kudsk.

Undgå pres
Undersøgelsen viser også, at hver fjerde campist (26 %) oplever, at de bliver presset til at køre stærkere end de må på landevejene. Tre ud af fire (77 %) svarer, at de ofte bliver overhalet, eller at andre bilister forsøger at overhale campingvognen.

”Overhalinger på landeveje er forbundet med en risiko. Derfor vil det være hensigtsmæssigt at campingvognen fik lov til at køre med samme hastighed som den øvrige trafik”, siger Torben Lund Kudsk.

Nyt sikkerhedstjek til campingvogne
FDM understreger, at det dog vil kræve, at campingvognene bliver sikkerhedstjekket i stil med den tyske tempo 100-ordning. FDM hæfter sig også ved, erfaringerne fra Tyskland har været positive, siden landet for knap 13 år indførte den såkaldte Tempo 100-ordning.

Undersøgelsen er foretaget online i februar 2011. 472 har svaret på undersøgelsen og langt størstedelen (94 %) synes, at der bør indføres Tempo 100 i Danmark. Lidt over halvdelen af campisterne svarer, at de 58 % allerede har fået godkendt deres campingvogn til af måtte køre 100 km/t på de tyske motorveje.