11. oktober 2000 - De Danske Bilimportører

Danskerne køber få og små biler
I september måned indregistrerede danskerne blot 7.712 personbiler.

En lille bil, der er solgt mange af
Dette svarer til en nedgang på godt 22 procent i forhold til samme måned sidste år. Det er samtidig det laveste antal indregistreringer i nogen måned siden december '93.

Salget af personbiler kan have været påvirket af usikkerhed om renten i forbindelse med Euro-afstemningen, idet de fleste biler finansieres via lån med variabel rente. Men salget for september måned udviser den samme tendens som salget i hele 2000, hvor der er en tilbagegang på godt 20 procent i forhold til samme periode i '99.

Ikke nok med at danskerne køber færre biler end længe, de køber også mindre biler. Omkring 34 procent af de biler, der blev købt i september måned, hører til i den mindste klasse. Det er over 10 procent-point mere end niveauet i perioden '94 til '98.

Varebilsalget viser tendens til fald
Salget af varebiler ligger uændret for de første tre kvartaler af 2000 i forhold til '99. for september måned er der imidlertid med 2.470 indregistrerede biler tale om et fald på 17,7 procent i forhold til september sidste år. Dermed udviser salget af varebiler en tendens til et fald, efter noget svingende salg i de seneste måneder.

Nedgang i indregistreringen af lastbiler
Med 425 indregistrerede enheder i september faldt indregistreringen med 5,8 procent i forhold til september sidste år og med en samlet tilbagegang på 12,1 procent for januar til september i forhold til samme periode sidste år.