18. maj 2010 - De Danske Bilimportører

Bilsalget 21 pct. frem
Også april blev en god måned for nybilforhandlerne med et plus på 20,8 pct.

Ford Fiesta er den mest solgte bilmodel i 2010 til nu, Fiat 500 er lige i hælene.
De Danske Bilimportører
Bilsalget 21 pct. frem
Personbilssalget steg betydeligt i april sammenlignet med april 2009. Et halvt års konstant vækst og en fremgang på 20,8 procent vidner om et personbilsmarked, der for alvor er ved at have lagt krisen bag sig.
”En fremgang i personbilssalget på over 20 procent er endnu et tegn på at bilkøberne har lagt krisen bag sig. Det er tydeligt, at bedringen i konjekturerne og den generelle stigning i forbrugertilliden kan aflæses i bilsalget. Det er i høj grad de private bilkøbere, der driver fremgangen - både gennem privatleasing og det mere traditionelle bilkøb. Samlet set er næsten 11.000 solgte personbiler særdeles tilfredsstillende - specielt når vi husker på, at påsken sidste år faldt i april og netop påskedagene traditionelt er den tid, hvor mange private køber bil, siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Tror på, at tendensen fortsætter nogle måneder

”Tallene for april er en bekræftelse af at markedet bevæger sig i den rigtige retning. Vi har nu rundet et halvt år med konstant vækst i bilsalget og fremgangen synes at have bidt sig fast. Vi tror at tendensen fra de seneste måneder vil fortsætter i den kommende tid”, siger Bent Mikkelsen.

I år er det MPV'erne og den lille mellemklasse - Golf-klassen -  der er gået frem.