3. maj 2010 - Motor-Magasinet.dk

Billig service på elbiler
Serviceudgifter til elbiler forventes at blive halvdelen af almindelige bilers.

En elbil som Tesla har kun få bevægelige dele og er kun halvt så dyr i service.
Motor-Magsinet.dk
Billig service
Teknologisk Institut anslår, at den vejledende vedligeholdels-omkostning for en elbil, der kører 20.000 kilometer om året, vil svare til omkring halvdelen af omkostningerne for en konventionel bil.
Dette ventes dog tidligst at være gældende fra fra 2015, når bilerne masseproduceres, og alle komponenter er gennemtestede og tilrettede, skriver MotorMagasinet.dk.

Plug-in mest krævende at servicere
Driftsøkonomien for plug-in hybridbiler vil være påvirket af, at de både har en forbrændingsmotor og et batteri-/elmotorsystem, samt for parallel og seriel-parallel hybridbilerne en speciel gearkasse, der sammenkobler forbrændingsmotoren og elmotoren. Der er således flere tekniske komponenter, der skal serviceres, tilføjer MotorMagasinet.dk
Erfaringer med den ikke-opladelige hybridbil Toyota Prius siden 1997 viser, at der ikke er driftsmæssige vanskeligheder i forbindelse med hybridteknikken. På længere sigt vil en plug-in hybridbil dog sandsynligvis have lidt højere omkostninger til service og reparation end både tilsvarende elbiler og tilsvarende benzin- og dieselbiler, da den indeholder flere komponenter, der skal fungere sammen, anfører redegørelsen, skriver det kendte branchesite.

Rapporten kan ses på www.fstyr.dk