7. oktober 2009 - Bilpriser.dk

Polo og Astra i front
Avislæserne har allerede kårets deres Årets Bil i Danmark 2010.

VW Polo er en af favoritterne blandt avisernes netlæsere.
Af Finn Arne Hansen, Bilpriser.dk
Polo og Astra er favoritter
På Jyllands-Ringen, hvor 23 danske motorjournalister i dag vil kåre Årets Bil i Danmark 2010, køres der på bane. Og der mumles i krogene. Hvem er favorit? Hvad synes du? Skal det være et af de kendte mærker igen, eller skal det være en af de gode nyheder fra et af de små mærker? Imens er forbrugerne i fuld gang med at stemme på forskellige hjemmesider. På eb.dk, for eksempel, er det i skrivende stund Opel Astra, der er læsernes favorit med 37 pct. af stemmerne. VW Polo får 32 pct., mens Citroën C3 Picasso er på tredjepladsen med 11 pct. Toyota Prius kommer på 4. pladsen med knap 11 pct., og på 5. pladsen kommer Renault Mégane med 8,5 pct.

Bilpriser.dk er nu kommet igennem alle 24 biler. Her er i stikordsform nogle indtryk:

Nissan Pixo/Suzuki Alto
Rigtig rap og sjov minibil med forbavsende meget riv i motoren. Virker letfodet.

Toyota IQ
Man bemærker især det lille nødsæde bagest og den radiobilsagtige måde, den kører på. Sikkert fin i byen, men helt tryg på landevejen følte jeg mig ikke. Den får det svært, når man kan købe en Aygo for omkring 100.000 kr.

Hyundai i20
Føles lidt tung i det. Motoren spinder som en symaskine, men der sker ikke så meget.

Subaru Legacy
Lækker, lækker bil med permanent firehjulstræk. Volvo-agtig kvalitet. Især benzinudgaven med automatgear kalder på de lange landeveje.

Toyota Avensis
På papiret har 1,8-liters benzinudgaven 147 hk, men det er af pony-typen. Gennemført kvalitet, næsten kedelig i sin perfektion.

Fiat Qubo
Ville klare sig bedre med en kraftigere motor og bedre sæder. 1,3-liters dieselmotoren er simpelthen for svag.

Skoda Yeti
Blev prøvekørt med 2-liters TDI-motor. Gid de kunne finde ud af at lave lige så støjsvage dieselmotorer som Citroën. Meget funktionel bil.

Renault Scénic
Tilhængere af komfortable, franske flydere bliver ikke skuffet.

Toyota Verso
Tilhængere af stram, japansk bilkultur vil nikke med tilfredse miner. Dieselmotoren lyder dog for kassevognsagtig.

Audi Q5
Selv om 170 hk lyder af meget, er det ikke nok til denne tunge bil. 40-50 hk mere ville klæde den. Til den velhavende familie med hestetrailer.

Mercedes-Benz E (350 CDI)
"Mein Gott for en Über-Auto" skrev Børsen vist, da de testede den første gang. Og ja, lignende køreoplevelse skal man lede længe efter. Luksuriøs, tavs, hurtig, kører som på skinner. Jeg vil være taxichauffør i mit næste liv!