22. september 2009 - Skatteministeriet

Omlægning virkede
Siden afgiftsomlægningen i 2007 er bilerne blevet mere og mere økonomiske

Peugeot 107 og dens trillingesøstre C1 og Aygo er med til at hæve snittet.
Skatteministeriet
Biler kører længere
Siden Regeringen og DF ændrede beskatningen af biler i april 2007, er det kun gået en vej med hensyn til, hvor langt bilerne kører på en liter brændstof - nemlig længere. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser igen en stigning. De nye personbiler kører nu 19,0 km på en liter brændstof.

To år med fremgang for brændstoføkonomien

Det er en fremgang på én kilometer fra 18,0 til 19,0. De nye biler kører med andre ord 5,5 pct. længere i år end i 2008, fortæller Skatteministeriets presseafdeling.
Der er således tale om en fortsættelse af den positive udvikling, der begyndte sidste år, hvor nye biler kørte 11 pct. længere end året før.
Set over hele perioden - fra omlægningen i april 2007 til i dag - kører personbilerne nu næsten tre km længere på en liter brændstof. Hvor de i 2007 kørte 16,2, kører de nu 19,0 km.   

Dagens solstrålehistorie, mener minister

"Det er dagens solstråle historie. De nye tal fra Danmarks statistik viser med al tydelighed, at det var en fornuftig omlægning af bilafgifterne vi lavede i 2007. En omlægning hvor vi målrettet gik efter, at belønne biler som kører længere på literen. Nu ser vi resultaterne i form af nye og lettere og mindre energislugende biler på vejene", siger skatteminister Kristian Jensen (V).

Omlægningen betød blandt andet, at der blev indført et fradrag i registreringsafgiften på kr. 4.000 pr. km/liter, bilen kører mere end 16 km/liter for benzinbiler og 18 km/liter for dieselbiler.