15. september 2009 - Better Place / Renault

Renault Fluence på el
Renault og Better Place vil sende 100.000 elbiler på gaden i Danmark og Israel.

Renault Fluence ZE koncept - en stor sedan på el.
Better Place / Renault
100.000 nye elbiler på gaden
Renault and Better Place offentliggør i dag en udvidet aftale om Renaults første passager-elbil, Fluence ZE (Zero Emmission), der er udstyret med udskifteligt batteri. Aftalen betyder, at de to selskaber forpligter sig til en volumen på mindst 100.000 elbiler inden 2016, fordelt på Israel og Danmark. Dermed er grunden lagt for, at Danmark bliver et af verdens to første massemarkeder for den nye miljøvenlige elbil med udskifteligt batteri.
Ifølge aftalen vil Better Place tilbyde abonnement til kunder, der køber elbilen gennem Renaults forhandlernetværk i Danmark. Begge virksomheder forpligter sig samtidig til en volumen på minimum 100.000 biler for begge lande inden 2016.

Fluence kan køre 160 km på en opladning
Bilen bliver baseret på et af de i alt fire Renault-koncepter, der præsenteres ved Frankfurt Auto Show i dag. Fluence ZE Concept giver en forsmag på den kommende elbiludgave af Fluence, som er en billig model til bl.a. afrikanske og mellemøstlige markeder. De viser dermed morgendagens løsning til CO2-neutral kørsel. Fluence ZE Concept er en familiebil, som demonstrerer, at attraktivt design, komfort og rummelighed kan gå hånd i hånd med respekten for miljøet. Bilen er en fem-sædet sedan, den er 4.820 mm lang, 1.672 mm bred, og har et bagagerum, der imødekommer de fleste familiers behov (327 liter), og den kan køre 160 kilometer på en enkelt opladning.

Batteriskifte på fem minutter
Batteriet kan oplades helt på mellem 4 og 8 timer ved en ladestander eller på under fem minutter ved brug af Quickdrop, dvs. batteriskifte, der gør det muligt at skifte batteri på mindre tid, end det tager at fylde tanken på en benzin- eller dieselbil. Renault og Better Place har samarbejdet om at udvikle den innovative Quickdrop-løsning, der gør det muligt hurtigt at skifte til et fuldt opladet batteri på få minutter. En tredje mulighed - hurtigopladning - kan oplade batteriet op til 80 procent på 20 minutter.

Elbil-ejerne kan køre landet rundt
Better Places serviceplatform til elbiler styrer og koordinerer opladningen af elbilerne og integrationen med infrastrukturen. Det giver bilisterne ro i sindet og friheden til at køre rundt i hele landet. En vigtig komponent i Better Places serviceplatform er den særlige on-board computerplatform AutOS, som også vil blive integreret i Fluence ZE.

Særligt Better Place-abonnement
I Danmark arbejder Renault og Better Place tæt sammen. Elbilerne vil blive solgt gennem Renaults forhandlere med et Better Place-abonnement, der inkluderer adgangen til det store netværk af ladestandere og batteriskiftestationer, som rulles ud de kommende år, og som alt sammen skal styres af Better Place’s serviceplatform.

Renault forrest i konkurrencen
”Underskrivelsen af denne aftale er et skridt fremad for Renaults elbil-strategi. Fluence ZE bliver den første Renault passager-elbil, og den bliver lanceret i 2011 i flere end 20 lande på verdensplan", siger Carlos Ghosn, formand og CEO i Renault .
"Det bliver en attraktiv og rummelig familie-elbil med konkurrencedygtige driftsomkostninger sammenlignet med konventionelle biler. Siden partnerskabet med Better Place blev offentliggjort i januar 2008, har Renault og Better Place arbejdet på at gøre dagens udmelding en realitet, og det giver os et forspring på to år i forhold til vores konkurrenter", tilføjer han.

"Historisk milepæl"
Shai Agassi, grundlægger og CEO i Better Place tilføjer:
”I dag er en historisk milepæl i det tætte samarbejde mellem Renault og Better Place. Vi kan nu lancere en elbil, der bliver masseproduceret og er mere bekvem og prisbillig end de konventionelle biler. Vi vil gerne rose Carlos Ghosn og Renault for deres visionære mod og deres dygtighed til at gå forrest i skabelsen af et nyt marked for bilindustrien sammen med Better Place. Vi tror på, at samarbejde og innovation omkring CO2-neutrale elbiler er løsningen til at vende bilindustriens nedtur og på at løse den negative indvirkning, som CO2 har på klimaet”.

Renault præsenterer i disse dage også koncept-elbilerne Kangoo ZE, Twizy ZE og Zoe ZE på IAA i Frankfurt.

Læs også:
Udlejningsfirmaet Avis og Better Place indgår aftale om elbiler