12. august 2009 - SEAT

Ny Ibiza 1.6 TDI
Ny SEAT Ibiza har en 1,6-motor, men yder det samme som en 1,9'er.

SEAT Ibiza 1.6 TDI yder det samme som den tidligere 1.9 TDI.
SEAT / Bilpriser.dk
Ibiza med commonrail
SEAT introducerer netop nu commonrail-teknologien i Ibiza-modellen, resultatet er den mest harmoniske SEAT Ibiza til dato, mener importøren. Den introduceres fra 179.900 kr. inklusiv klimaanlæg, en besparelse på 20.000 kr.

Færre heste - mere power
Den nye motor afløser den velkendte 1,9 TDI motor med 90 og 105 hk og skønt man går ned i størrelse og hestekræfter, vil dette ikke kunne mærkes på den nye 1,6 TDI-motor. Hermed følger SEAT Volkswagen-koncernens downsizing-filosofi, hvor man bl.a. ved hjælp af vægtreduktion i motoren og optimeret teknologi formår at skabe dynamiske og ikke mindst mere miljøvenlige biler. Den nye SEAT Ibiza 1,6 TDI klarer således øvelsen 0-100 km/t på blot 12 sek.(5-dørs) og en topfart på 177 km/t (12 sek. og 176 km/t for 1,9 TDI 105 hk).
1,6-liters motoren kommer også i anvendelse i VW Golf og Škoda Octavia, erfarer Bilpriser.dk.

CO2-udslip på kun 109 g pr. km
Med den nye commonrail-motor når SEAT Ibiza ned på et CO2-udslip på blot 109 g/km og en brændstoføkonomi på hele 23,8 km pr. liter brændstof, vel og mærke uden at give køb på køreglæden - tværtimod er indførelsen af common-rail-teknologien et klart fremskridt for det spanske mærke med de tyske gener. Med den nye 90 hk TDI-motor introducerer SEAT en forbedret Ibiza hvad angår såvel støjniveau som forbrug og CO2-udledning.
Skiftet til common-rail-teknologien er et klart kvalitetsspring for SEAT Ibiza, der vil give ejeren en klart forbedret køreoplevelse.

Leveres i alle tre udstyrsversioner, Reference, Style og Sport

Ibiza 1,6 90 hk TDI vil blive tilbudt I alle tre udstyrsvarianter fra SEAT: Reference, Style og Sport. Således vil sikkerhedsudstyret i indgangsmodellen Reference, som standard bl.a. have ABS, ESP, 6- airbags, og Hill Hold Assist. Naturligvis vil der også være ISO-fix til børnesæderne. Komfortudstyret i Reference er også omfattende og indeholder bl.a. fjernbetjent centrallås, elruder foran, højdejusterbart førersæde, 15" stålfælge samt mulighed for deaktivering af passagerairbag.

Formidabel introduktionspris
SEAT fejrer introduktionen af common-rail-teknologien med en meget fordelagtig introduktionspris: De første 100 solgte Ibiza 1,6 TDI (5-dørs) i Reference udstyrsniveau, vil blive tilbudt til 179.900 kr., og for at gøre festen ekstra munter, har SEAT valgt at give kunderne aircondition med i prisen. Den samlede introduktionsbesparelse på den nye Ibiza 1,6 TDI bliver således over 20.000 kr. i forhold til sin forgænger.