Handelsguide - Bilpriser.dk

Hvordan reparerer jeg en skade på undervognsbehandlingen?

Af ask-alex.dk
Undervognsbehandlingen beskytter bilens bund og bærende dele mod fugt og stenslag og dermed kommende rustangreb. Selv små, uanseelige huller i beskyttelsen vil efterhånden vokse til større og alvorligere skader. Det er dog meget simpelt, at udbedre de skader der uundgåeligt vil opstå med tiden.

Du skal bruge:

  • Donkraft
  • Bukke
  • Stiv spatel
  • Mellemstor pensel
  • Undervognsbeskyttelse
1. Forberedelse:
Undervognen skal være helt tør. Når bilen skal løftes op, er det vigtigt, at underlaget er plant og fast. En ujævn græsplæne eller en grusbelagt indkørsel er uegnet. Råder man ikke over et egnet areal, fx en garage eller en carport med fliser, kan man udlægge nogle kraftige stykker træ og placere donkraft og bukke på dem. Derved fordeles bilens vægt, og underlagets ustabilitet mindskes. Træk desuden altid håndbremsen, før du løfter bilen. Sørg for mulighed for udluftning, når du påfører den nye undervognsbeskyttelse.Kør evt. hen på et gør det selv-værksted, da arbejdet lettes med adgang til en lift.

2. Reparation af undervognsbehandlingen:
Løft bilen op med donkraften i den side, hvor skaden befinder sig. Placer bukke under bilens bærende dele. Kravl aldrig ind under bilen, uden at den er sikret med bukke; donkrafte kan smutte i den fedtede undervognsbehandling eller bryde sammen.


3. Rengør det skadede område, og fjern snavs og løs undervognsbehandling. Brug en stålbørste og en stiv spatel til at skrabe med. Gennemgå hele undervognen, mens den alligevel er tilgængelig.



4. Påfør den nye undervognsbeskyttelse, enten med pensel eller med spray. Der findes forskellige typer undervognsbeskyttelse, hvor nogle er mere tyktflydende end andre. Spørg forhandleren om, hvilken der er bedst egnet til de forskellige reparationer.


5. Gentag eventuelt påføring af ny undervognsbeskyttelse, indtil laget er lige så tykt som før skaden. Vent et par dage med undervognsvask, indtil al beskyttelsen er hærdet.

Karosseriområdets forfatter
Hos ask-alex.dk kan du finde svar på spørgsmål om alt mellem himmel og jord: biler, både, stueplanter og meget andet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.