Handelsguide - Bilpriser.dk

Hvordan kan jeg udskifte radioantennen?

Af ask-alex.dk
En god radio er ikke til megen glæde, hvis din antenne ikke fanger noget radiosignal. Det kan være én årsag til at udskifte den. En anden almindelig grund er desværre, at antennen virker som en magnet på hærværksmænd. Du er hverken den første eller sidste, der er kommet ud til en knækket antenne. Heldigvis er det ret nemt at montere en ny.

Du skal bruge:

  • radioantenne
1. Forberedelse:
Snak med forhandleren om, hvilken antenne du vil få mest glæde af til det anlæg, du har i bilen. Undersøg desuden, om der er begyndende rustdannelser der, hvor antennen sidder, typisk i en skærm. Hvis det er tilfældet, bør du reparere det, når du alligevel har antennen afmonteret. Se efter, at den nye antenne passer i hullet efter den gamle. Sidder antennen i forskærmen, vil det lette adgangen til møtrikkerne, hvis du drejer forhjulet helt ud i yderpositionen, så du kan komme op under skærmen.


2. Afmonter den gamle antenne. Den vil typisk sidde fastspændt med to møtrikker, én på ydersiden under en plastikbeskyttelse og én kontramøtrik på indersiden. Sidder den på en skærm eller i taget, lirker du plastikbeskyttelsen af med en skruetrækker. Måske skal der også fjernes et beskyttelsesdæksel i taget inde i kabinen, inden du kan komme til kontramøtrikken.


3. Tag antenneledningen ud af radioen. Løsn møtrikken ved at holde igen på kontramøtrikken med den anden fastnøgle, og fjern den gamle antenne. De skal nogen gange trækkes ud fra undersiden af skærmen eller taget.





4. Pas på evt. tætningsstykker, hvis der ikke fulgte nogle med den nye antenne. Stik den nye antenne gennem hullet, og sæt den på plads sammen med tætningsstykkerne. Skru den fast ved at holde imod kontramøtrikken.

Karosseriområdets forfatter
Hos ask-alex.dk kan du finde svar på spørgsmål om alt mellem himmel og jord: biler, både, stueplanter og meget andet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.