Handelsguide - Bilpriser.dk

Hvordan kan jeg fjerne en tynd ridse i det yderste laklag?

Af ask-alex.dk
Tynde ridser ser ikke ud af meget. Alligevel kan det betale sig at gå bilen efter jævnligt og få repareret ridserne hurtigt. Det er svært at se, hvor dyb en ridse er, men hvis der er hul igennem lakken til metallet, er der fare for rustskader. Rustskader kræver langt mere arbejde og flere udgifter end udbedringen af en lille ridse.

Du skal bruge:

  • En tændstik eller en tandstikker
  • En skarp kniv
  • Originallak
  • Fortynder
  • Blød, tør klud
  • Voks til voksbehandling
1. Forberedelse:
Vask bilen, og lad den tørre helt. Gennemgå grundigt og minutiøst hele bilens lakerede overflade. Sørg for at alle ridser bliver opdaget. Marker evt. alle ridser med et lille stykke malertape el.lign., så de er lette at finde igen.

2. I nogle tilfælde kan helt små ridser ikke ses mere, hvis du giver bilen en voksbehandling. Men en ridse er en ridse, og voksen dækker den kun. Den reparerer den ikke. Vær derfor særligt opmærksom de steder, hvor du mener at huske, at der var ridser.

3. Hvis ikke voksbehandlingen er tilstrækkelig, og du ønsker at reparere ridsen, tager du en almindelig tændstik og skærer den helt spids med en kniv. En tandstik er også god. Spray en lille smule af den originale lakfarve ud på et stykke pap, plastik eller anden ikkesugende overflade. Dyp den spidsede tændstik i lakken, og fang en lille dråbe.


4. Fordel med følt hånd dråben i ridsen. Pas på ikke at komme udenfor. Overskydende lak fjernes hurtigt med en klud, evt. med lidt fortynder på. Mislykkes fordelingen af lakken første gang, er det bedre at fjerne det hele og prøve igen frem for at tvære rundt i det.

5. Når den nye lak er helt tør, er det en god idé at give området en gang voks. Den nye lak er jo helt ubeskyttet i forhold til resten af bilens overflade.

Karosseriområdets forfatter
Hos ask-alex.dk kan du finde svar på spørgsmål om alt mellem himmel og jord: biler, både, stueplanter og meget andet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.