Handelsguide - Bilpriser.dk

Hvordan justeres motorhjelmen?

Af ask-alex.dk
Motorhjelmen betjenes ikke nær så ofte som dørene, men den kan alligevel godt være udsat for slid eller løsnede hængsler. Dette vil afsløres af, at hjelmen ikke mere lukker helt pænt og tæt til ved alle kanter. Men især hvis du har skiftet en bulet eller rusten motorhjelm ud med en ny eller en bedre brugt, vil du så godt som altid skulle justere på den, før den passer helt perfekt.

Du skal bruge:

  • Fastnøgle
  • Evt. topnøgle, afhængig af boltenes placering på den pågældende bil.
  • Rustløsner
1. Forberedelse:
Fjern eventuel gammel, fedtet rustbeskyttelse, så værktøjet ikke smutter og ødelægger boltene. Er boltene rustne eller i dårlig stand, kan du spraye dem med rustløser nogle minutter inden, du skal i gang.


2. Justering af motorhjelmen:
Se på bilen med motorhjelmen lukket, og find ud af, hvor den ikke passer mere. Skal den justeres til en af siderne, længere frem eller tilbage, eller sidder den før højt, når den er lukket?


3. Åbn motorhjelmen, og find de bolte, der spænder den fast til hængslerne. Disse er ofte store fjederbelastede hængsler, som sidder boltet fast til indersiden af motorrummet. Grunden til motorhjelmens dårlige pasform kan findes ved begge boltninger.


4. Når du har studeret motorhjelmens dårlige pasform, vil du have en idé om, i hvilken retning du skal justere den eller hængslerne. Løsn nu de bolte, der er nødvendige for denne justering akkurat så meget, at du kan lirke hjelmen eller hængslerne i den ønskede retning.

5. Stram boltene igen, når du mener at have justeret korrekt. Derefter lukker du motorhjelmen og undersøger, om den lukker, som den skal. Var justeringen ikke helt nok eller i forkert retning, prøver du igen og bliver ved, indtil hjelmen lukker ordentligt.

Karosseriområdets forfatter
Hos ask-alex.dk kan du finde svar på spørgsmål om alt mellem himmel og jord: biler, både, stueplanter og meget andet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.