• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. januar 2023 - FDM

Årets Bil i Europa 2023

Jeeps første elbil er Car of the Year 2023.

Med Jeep Avenger træder Jeep ind i den elektriske fremtid. Den lille SUV blev en sikker vinder, har titlen som er Car of the Year 2023 blev uddelt fredag i Bruxelles. (Foto: FDM) Med Jeep Avenger træder Jeep ind i den elektriske fremtid. Den lille SUV blev en sikker vinder, har titlen som er Car of the Year 2023 blev uddelt fredag i Bruxelles. (Foto: FDM)

FDM
 
Jeeps første elbil er Car of the Year 2023, hvor de elektriske biler igen dominerede. Med sin vinderbil stempler Jeep ind i fremtiden, mener FDMs biltekniske redaktør, der er nyvalgt præsident for juryen bag Car of the Year. 
 
Jeep Avenger er Car of the Year 2023. Den lille SUV, der er designet og bygges i Europa, endte øverst på sejrsskamlen, da den prestigefyldte titel fredag middag blev uddelt i Bruxelles i forbindelse med åbningen af Brussels Motor Show.
 
Den elektriske VW ID. Buzz, der i november blev Årets Bil i Danmark 2023, kom ind på en andenplads.
 
Der er tale om den første rene elbil fra Jeep, der historisk ellers har været forbundet med sine tørstige firehjulstrækkere. Med Jeep Avenger har det amerikanske mærke imidlertid stemplet ind i den elektriske fremtid. Avenger fås ganske vist både i en ren el- og i en benzinudgave. I Danmark kommer den imidlertid kun som elbil.
 
Det er første gang i fire år, at kåringen finder sted fysisk, efter at Covid-19-pandemien i 2020 henviste den til en online-kåring.  
 
Det er 60. gang, at en jury af europæiske biljournalister kårer ’Car of the Year’. FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen, er eneste danske jurymedlem og netop valgt som præsident for juryen. Selvom han havde VW ID. Buzz øverst på sin liste, er han godt tilfreds med årets kåring.
 
”Jeg er glad for, at det blev Jeep Avanger, som blev Car of the Year 2023. Det er en bil, der på alle måder har det, en vinderbil skal have, og som gør op med den vante forestilling om, at Jeep hører fortiden til. Jeep Avenger er på alle måder en moderne, elektrisk bil, der ser godt ud, er fantastisk at køre, og som har sikkerheden i orden og mange fine funktioner. Nok så vigtigt er det en bil, der for de fleste i Danmark er inden for økonomiske rækkevidde,” siger Søren W. Rasmussen om årets vinderbil, der ventes lanceret i Danmark til sommer.
 
At Car of the Year 2023 blev en elbil, lå igen i kortene. Tre af finalefeltets syv biler er rene elbiler, mens tre andre fås i både benzin-, hybrid-, og elbiludgave. Kun én bil fås ikke i en ren elbiludgave.
 
”Årets syv finalister er kendetegnet ved den omstilling, hele bilbranchen er i gang med frem mod at blive helt elektriske. Seks af de syv biler fås som rene elbiler, men flere af dem fås også i andre udgaver. Det vidner om, at omstillingen ikke sker lige hurtigt rundt om i Europa. Set med danske øjne var det dog positivt, at de rene elbiler klarede sig så godt,” siger Søren W. Rasmussen.
 
Sådan fordelte stemmerne sig:  
Jeep Avenger* (el/benzin) 328 point
VW ID. Buzz (el) 241 point
Nissan Ariya (el) 211 point
Kia Niro (el/hybrid/plugin-hybrid) 200 point
Renault Austral (benzin/hybrid) 163 point
Peugeot 408 (benzin/plugin-hybrid/el) 149 point
Toyota bZ4X/Subaru Solterra (el) 133 point

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.