• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. november 2018 - Suzuki

Den nye Suzuki Vitara

Danmarkspremiere på ny Suzuki Vitara.

Premieredag 11. november for Suzukis faceliftede SUV med opfrisket design, ny turbomotor, mere udstyr og priser fra 197.990 kr. Premieredag 11. november for Suzukis faceliftede SUV med opfrisket design, ny turbomotor, mere udstyr og priser fra 197.990 kr.

Suzuki

SUV-modellen Suzuki Vitara har gennemgået et omfattende facelift, som tilfældigvis falder sammen med 30-året for modellens fødsel. I 1988 var Vitara en pionér i den gryende SUV-klasse og har gennem de efterfølgende fire generationer spillet en særdeles vigtig rolle i Suzukis modelprogram.

Den faceliftede Vitara fås i tre udstyrsvarianter, nemlig Club, Active og Adventure. Fronten på Active- og Adventure-modellerne prydes af en ny kølergrill med seks lodrette, forkromede ribber og krominddækninger til LED-kørelysene.
Bagtil har alle modeller fået nye lygter. De træder frem fra karrosseriet i et mere markant design og giver med tre vandrette LED-bjælker bilen sin helt egen lyssignatur.

Nye materialer og mere udstyr
Kabinen er i alle modeller frisket op med et nyt instrumentbord, udført i en blød plastkvalitet, der føles mere lækker, ligesom der er kommet nye farvedetaljer ved midterkonsol, dørpaneler og luftdyser. Desuden har instrumentbrættet fået en flottere finish, og kronografskiverne har fået nyt design.

I Active- og Adventure-modellerne har LCD-displayet i instrumentbrættet fået flere funktioner og firefarvet grafik. Dertil kommer nyt udstyr som DAB+ radio og et praktisk midterarmlæn med opbevaringsboks.

Adventure modellerne er udstyret med et lækkert el-betjent panoramasoltag af glas. Det åbnes i to trin og giver også lys og luft over hovederne på bagsædet.

Friske turbokræfter
I motorprogrammet er der nu valg mellem to turboladede benzinmotorer. 1.0 Boosterjet-motoren afløser den tidligere 1,6 liters sugemotor. Effekten er 112 hk, og der er 170 newtonmeter til rådighed. Benzinøkonomien er på pæne 18,9 km/l ved blandet kørsel iflg. den nye og mere restriktive NEDC-norm.

1.4 Boosterjet-motoren med 140 hk fås nu allerede fra det mellemste udstyrsniveau – Active. Transmissionen har 6 fremadgående gear, og der er 220 newtonmeter fra 1.500 o/m at gøre godt med. Accelerationen fra 0-100 km/t klares på 9,5 sek., og benzinøkonomien er her 17,2 km/l.

Begge motorer fås med en effektiv 6-trins automatisk gearkasse, og i bedste Vitara SUV-stil kan de også fås med Suzukis AllGrip 4WD-system.

Omfattende sikkerhedspakke
Sikkerhedspakken har fået en kraftig opgradering og indeholder nu i alt syv assistent-systemer. Pakken er standard i alle Adventure-udgaver og i alle modeller med AllGrip 4WD.

Nødbremsesystemet er mere avanceret og reagerer nu også på fodgængere. Samtidig er der kommet tre nye assistent-systemer med, nemlig blind vinkel-advarsel, skiltegenkendelse og advarsel mod krydsende trafik bag bilen. Resten af assistent-systemerne omfatter vognbaneassistent med force-back, slingreadvarsel og aktiv fartpilot.

Priser fra 197.990,-
Værdi for pengene er et traditionelt fokus for Suzuki, og den nye Vitara fortsætter linjen. Indgangsmodellen Club til 197.990 kr. har både aircondition, el-ruder for, fjernbetjent centrallås, el-sidespejle, multijusterbart rat og ratbetjent cd-radio med Bluetooth.
I Active-modellerne toppes der op med f.eks. klimaanlæg, 17”-alufælge, læderrat, tågelygter og et multimediesystem, der indeholder DAB+, bakkamera og Apple CarPlay. Priserne begynder her ved 217.990 kr.

I topmodellen Adventure - der er prissat fra 247.990 kr. - ser man et rigtig godt eksempel på, hvor meget man får for pengene. Her er bilen nemlig udstyret med alt Club- og Active-udstyr plus den omfattende sikkerhedspakke samt panoramasoltag, nøglefri betjening, LED- nærlys, navigation og parkeringssensor.

Og med en beskeden prisforskel på 15.000 kroner mellem de to motorvarianter 1.0 og 1.4 er det attraktivt at vælge udgaven med 140 hk, der prismæssigt starter ved 232.990 for Active-modellen.

Prøvekørsel og gode tilbud
Premieredagen for den nye Vitara er søndag, den 11. november hos alle landets Suzuki forhandlere. Dagen falder i øvrigt sammen med Suzukis traditionsrige kundedag "Vinterklar Søndag".

Der bliver således mulighed for både at prøvekøre Vitara-nyheden og at benytte sig af kundedagens mange tilbud. For eksempel nye vinterdæk til priser fra 2.400 kr. for 4 stk. eller rengøringsvenlige alufælge til vinterbrug fra kr. 3.600 - også for 4 stk. Der bydes også på gratis vintertjek af biler, der er over tre år gamle og gode tilbud på f.eks. hjulkapsler, viskerblade, kabinevarmer, gummimåtter og bagagerumsbakker.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.