• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. november 2018 - Hyundai

Den nye Hyundai KONA

Hyundai KONA electric kommer snart til Danmark.

Hyundai KONA electric har netop kvalificeret sig til finalen i kampen om at blive Årets Bil i Danmark 2019. Hyundai KONA electric har netop kvalificeret sig til finalen i kampen om at blive Årets Bil i Danmark 2019.

Hyundai

De første eksemplarer af Hyundais nye, elektriske SUV, KONA electric, er klar til at rulle ud på de danske landeveje til januar til priser fra blot 269.995 kr. og det endda med gratis ladestander inkl. standardopsætning og ladekabel.

Hyundai KONA electric har netop kvalificeret sig til finalen i kampen om at blive Årets Bil i Danmark 2019, og mange danske kunder har allerede skrevet sig op til at blive ejere af en af de første eksemplarer af KONA electric på danske nummerplader. I Norge er interessen for KONA electric endnu mere ekstrem: 8.000 nordmænd har skrevet sig på venteliste til bilen, og flere ejere af de første norske elektriske KONA’er har sat deres nye biler til salg – til overpris.

Så vild er salget af KONA electric i Norge
De norske bilkøbere har i den grad fået øjnene op for, at KONA electric er den bil, der kommer til at give elbilen det folkelige gennembrud. Det er den første elektriske SUV med lang rækkevidde – og vel at mærke med et prisskilt, der gør den attraktiv for den almindelige bilkøber. Den lange norske venteliste betyder, at let brugte KONA’er sættes til salg til 100.000 norske kroner over nyprisen.

”Interessen for KONA electric er ekstrem i vores naboland, og herhjemme er der bestemt også bud efter den – inden den overhovedet er kommet på markedet. Inden længe begynder leveringen af KONA electric til danske kunder, og til priser fra blot 269.995 kr. er KONA electric den bil, der for alvor gør elbiler interessante for den almindelige, danske bilkøber,” siger Annegrethe Skovby.

Dansk premiere til januar
Hyundai får flere sendinger KONA electric hjem i løbet af december, så man er klar til den officielle lancering på det danske marked i begyndelsen af næste år. Og den danske interesse for bilen er overvældende, så man skal næppe hænge i bremsen, hvis man inden for nærmeste fremtid gerne vil være ejer af markedets første kompakte, fuldt elektriske SUV målrettet det brede marked.

KONA electric fås med to forskellige batteripakker på henholdsvis 39,2 kWh og 64 kWh, og vælger man den store pakke, er rækkevidden op til 482 km på en opladning. Vælger man udgaven med 39,2 kWh, er rækkevidden op til 312 km. Begge tal er målt efter den nye og strengere WLTP-norm. KONA electric kan oplades fra 0-80% på under en time, uanset om man har valgt den lille eller den store batteripakke.

Spækket med udstyr
KONA electric kommer i to udstyrsvarianter: Trend og Premium. Og allerede standardudgaven, Trend, er spækket med udstyr i form af automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, vognbaneassistent, træthedsregistrering, Lane Following Assist, 7” touchskærm, Supervision Cluster med 7” LCD-farveskærm, parkeringssensorer både foran og bagpå, bakkamera, Bluetooth, adaptiv fartpilot, bakspejl med automatisk nedblænding, Blind vinkel sensor, klimaanlæg, elruder både for og bag, varme i forsæder og rat, førersæde med elektrisk lændestøtte, Smart Key med start/stop-knap og tagræling.

Rykker man op til Premium-modellen får man automatisk den store batteripakke på 64 kWh, og derudover er der skruet yderligere op for udstyret. Udover det nævnte udstyr i Trend, byder Premium bl.a. også på 8” display med DAB+, Head-Up Display med automatisk skiltegenkendelse, KRELL-lydsystem med subwoofer, sæder i kunstlæder med varme/køling i forsæderne, trådløs opladning af mobiltelefon, fjernlysassistent, Bi-LED-forlygter samt LED-baglygter og statisk kurvelys plus meget mere.

Priser på KONA electric:

•    KONA electric Trend med 39,2 kWt batteripakke fra 269.995 kr.

•    KONA electric Trend med 64 kWt batteripakke fra 299.995 kr.

•    KONA electric Premium med 64 kWt batteripakke fra 339.995 kr.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.