• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. januar 2017 - Mercedes

Til kamp mod dødelige ulykker

Mercedes højner sikkerhedsstandarden i Danmark.

 Systemet introduceres per medio marts som standard i Actros og Antos, som udgjorde to tredjedele af salget hos Mercedes-Benz lastbiler sidste år. Systemet introduceres per medio marts som standard i Actros og Antos, som udgjorde to tredjedele af salget hos Mercedes-Benz lastbiler sidste år.

Mercedes

Som et helt nyt tiltag inkluderer Mercedes-Benz nu virksomhedens nyeste sikkerhedssystem som standard i de danske lastbiler.

Systemet forudser og advarer chaufføren om potentielle farer, ligesom systemet også selv kan foretage en fuld opbremsningen i rette tid, hvis chaufføren ikke når at reagere.

Ændringen sker som en del af Mercedes-Benz’ vedvarende fokus på sikkerhed, siger salgschef Jens Tittel.

Det intelligente system kaldet Active Brake Assistant 4 (forkortet ABA 4) genkender for første gang også fodgængere, hvilket højner sikkerheden gevaldigt. Systemet gøres nu til standard i lastbiler fra Mercedes-Benz:

”Det er vigtigt, at vi som producent påtager os et ansvar for at sikre, at både chauffører og andre trafikanter kommer sikkert frem. Ulykker, som involverer lastbiler, er blandt de mest fatale i trafikken, og blandt andet derfor har vi gjort det til vores mission at mindske antallet af ulykker. Det gør vi blandt andet ved at insistere på at udvikle nye sikkerhedssystemer, og jeg er glad for, at vi nu går skridtet videre og gør vores nyeste og mest avancerede system til standard i vores lastbiler,” siger Jens Tittel, salgschef for Mercedes-Benz lastbiler i Danmark.

Resultatet af 10 års innovation gøres til standard

Den første generation af ABA-sikkerhedssystemet blev lanceret i 2006 og var det første nødbremsesystem, som kunne ”se” og automatisk foretage en opbremsning, hvis systemet registrerede bevægelige forhindringer.

Videreudviklingen (ABA 2) introducerede delvis opbremsning ved stationære forhindringer, og da ABA 3 blev lanceret i 2012, kunne systemet bringe lastbilen i total stilstand, hvis systemet registrerede enten stationære forhindringer eller elementer i bevægelse.

ABA 4 er det første system, som intelligent genkender fodgængere via den indbyggede radar og dermed markant bidrager til reduceringen af nogle af de mest alvorlige ulykker.

Innovationer bliver lovkrav
Mercedes-Benz er ledende inden for sikkerheds- og assistentsystemer til lastbiler, og ABA 4 er endnu en tilføjelse til rækken af sikkerhedssystemer, som Mercedes-Benz har introduceret på sine lastbiler. Andre eksempler er ABS (1981), elektronisk bremsesystem, EBS (1996), adaptiv fartpilot og vognbaneassistent (2000) samt første generation af det automatiske nødbremsesystem, Active Brake Assist (2006).

Systemet introduceres per medio marts som standard i Actros og Antos, som udgjorde to tredjedele af salget hos Mercedes-Benz lastbiler sidste år.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.