• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. november 2013 - De Danske Bilimportører

Bilsalget i nyt spring fremad

Bilsalget fortsætter med at udvikle sig positivt.

Volkswagen UP! er fortsat den bedst sælgende bil. Volkswagen UP! er fortsat den bedst sælgende bil.

De Danske Bilimportører
 
Danskerne har fortsat stor appetit på nye biler. 16.871 nye personbiler fik i oktober et sæt nummerplader på for første gang, og det var hele 10,9 % flere end i oktober sidste år. Varebilerne kunne derimod ikke fortsætte fremgangen fra september og med 2.025 nye varebiler blev salget 88 biler mindre end i oktober 2012. 
 
”Bilsalget fortsætter med at udvikle sig særdeles positivt. Næsten 17.000 nye personbiler i en oktober måned er historisk og vi skal huske, at den tocifrede fremgang vel og mærke finder sted i forlængelse af to rekordår for bilsalget. Det gør fremgangen endnu mere imponerende og der sker i øjeblikket en foryngelse af bilparken, som bl.a. gavner klima og trafiksikkerhed”, siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen. 
 
Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Han påpeger samtidig, at det er både de private forbrugere og virksomhederne, der bidrager til fremgangen. 
 
”En så positiv udvikling i salget, som tilfældet er i oktober, er naturligvis altid tilfredsstillende. Men det er ekstra positivt, at det både er erhvervslivet og de private forbrugere, der køber flere biler. Det viser, at fremgangen er bredt funderet og, at bilsalget for alvor er med til at drive både privatforbrug og investeringer fremad. Det er godt for samfundsøkonomien og giver samtidig grundlag for positive forventninger til resten af året”, siger Bent Mikkelsen. 
 
Varebiler i lille tilbagegang
Markedet for varebiler kunne ikke holde trit med den markante fremgang fra september. Salget dykkede med 88 biler i forhold til oktober sidste år, svarende til en tilbagegang på 4,2%. I alt kørte 2.025 nye varebiler ud på de danske veje for første gang. 
 
”Varebilssalget har igennem hele 2013 bevæget sig skiftevis op og ned. Det er naturligvis beklageligt, at vi må konstatere tilbagegang i oktober, men der er tale om meget beskedne ændringer og overordnet set er markedet på niveau med sidste år, hvilket hele tiden har været vores forventning til 2013,” siger Bent Mikkelsen.  

Besøg forsikringsoversigten her!
 
Lastbiler i kraftig fremgang
Indregistreringen af nye lastbiler steg i oktober med 41,4 procent. Der blev indregistreret 410 nye lastbiler – en fremgang fra 290 i oktober 2012. 
 
"Det er særdeles positivt, at antallet af nyregistrerede lastbiler nu vokser for anden måned i træk. Selvom vi skal huske, at procenterne hurtigt kommer til at se store ud, da markedet ikke er så stort, er det meget opløftende, at vi endelig ser en vending. Vi fornemmer i markedet, at det går bedre, og samtidig spiller nye EU-standarder fra nytår formentlig også en rolle”, slutter Bent Mikkelsen.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.