• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. august 2013 - Toyota

Toyota sætter rekord

Toyota på vej mod ny verdensrekord i Danmark.

Når Toyota i september fylder 50 år fejres det med et rekordforsøg. Her lægger Fyn asfalt til, når Toyota vil skabe verdens længste bilkortege. Når Toyota i september fylder 50 år fejres det med et rekordforsøg. Her lægger Fyn asfalt til, når Toyota vil skabe verdens længste bilkortege.

Toyota

 
Verdensrekord i Toyota-kortege
Verdens største bilproducent Toyota fylder 50 år i Danmark i september og har i den anledning søgt deltagere til at forsøge at slå Guinness verdensrekorden for den længste Toyota bilkortege på 257 biler fra 2011. Nu er tilmeldingen lukket, og med over 400 tilmeldte biler til rekordforsøget tyder alt på, at Toyota er på vej mod en ny verdensrekord i Danmark.
 
Der bliver trængsel på vejene omkring Bramstrup Gods på Fyn søndag 8. september. Her fylder Toyota i Danmark 50 år, hvilket bliver fejret med manér. Toyota har nemlig inviteret alle Toyota-ejere og deres biler til et storstilet jubilæum, hvor en af dagens store begivenheder er at slå verdensrekorden for den længste kortege af Toyota-biler.

Besøg billånsoversigten her!

Fyn lægger asfalt til rekorden
Den nuværende rekord, der lyder på 257 Toyota-biler, blev sat i Saudi Arabien i 2011 og er optaget i Guinness Rekordbog. Men med over 400 tilmeldte Toyota-biler til rekordforsøget på Fyn står den to år gamle rekord for fald.
 
De mange Toyota-biler bliver om formiddagen stillet op på flere rækker ved siden af hinanden, og efter festtaler, musik og grillpølser mv. kører første bil i kortegen af sted ved halv tre tiden søndag eftermiddag.
 
Ruten er omkring 12 kilometer lang og går fra Bramstrup Gods syd for Odense gennem bl.a. Nørre Lyndelse og Volderslev, inden alle biler vender tilbage til Bramstrup Gods.

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk

politi og hjemmeværnet står klar
Når sidste bil i kortegen forlader godset på Fyn, går der formentlig kun et par minutter, inden første bil i kortegen er tilbage igen. For med over 400 Toyota-biler i kortegen forventer den danske importør, at rækken af både nyere, ældre, meget almindelige og helt specielle Toyota-biler vil strække sig over ti kilometer.
 
Heldigvis står politi og hjemmeværnet klar under rekordforsøget til at holde trafikken tilbage fra sidevejene langs ruten og dirigere den lange kortege af Toyota-biler sikkert rundt.
 
Ud over selve rekordforsøget vil der også være dækket godt op med masser af aktiviteter med Toyota i fokus. Der vil bl.a. være en såkaldt Memory Lane, hvor et væld af historiske, opsigtsvækkende og legendariske Toyota-biler fra 1963 og frem til i dag står udstillet.
 
Man kan bl.a. opleve den første Toyota Crown i Danmark, der også var den første Toyota i Europa i 1963, den unikke sportsvogn Toyota 2000GT fra 1967 kendt som James Bond-bil samt mange, mange andre særlige modeller fra Toyotas 50 år i Danmark.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.