• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. september 2012 - Hyundai

Brint til Københavns Kommune

Hyundai leverer brintbiler til Københavns Kommune.

Hyundai skal levere 15 ix35 brintbiler til Københavns kommune, som et led i at gøre Københavns Kommune CO2- fri i 2025. Hyundai skal levere 15 ix35 brintbiler til Københavns kommune, som et led i at gøre Københavns Kommune CO2- fri i 2025.

Hyundai

Hyundai leverer 15 brintbiler
15 brintbiler fra Hyundai skal være med til at gøre Københavns Kommune CO2- fri i 2025. Bilerne er Hyundai’s populære ix35, og aftalen er den første, den koreanske bilproducent indgår i Europa. For Hyundai er der tale om en massiv satsning på udvikling af brintbiler, og bilproducenten håber, at aftalen med Københavns Kommune kan være med til at gøre Danmark til et foregangsland inden for brugen af de miljøvenlige brintbiler.

Danmark er et foregangsland, når det kommer til vedvarende energi. Blandt andet derfor har koreanske Hyundai valgt at indgå sin første europæiske aftale med Københavns Kommune om at levere brintbiler. Aftalen, der netop er faldet på plads, betyder, at Københavns Kommune i løbet af foråret 2013 får leveret 15 Hyundai ix35 brintbiler, der det seneste års tid er blevet testkørt på danske veje. For kommunen er aftalen et skridt på vejen mod en målsætning om at blive CO2-neutral i 2025.

”Vi er meget stolte af, at Københavns Kommune har valgt netop os som leverandør af brintbiler. Det tager vi som udtryk for, at kommunen kan se, hvor langt fremme Hyundai’s bilfabrikker er, når det gælder ny teknologi og miljøvenlige biler. Jeg synes også, at Københavns Kommune skal have ros for, at de har valgt at gå forrest og dermed er med til at bane vejen for den nye teknologi,” siger Niels Rønnebech, adm. direktør i Hyundai Bil Import. 

Søg brugt Hyundai ix35 her!

Forskning for milliarder
For Hyundai er der tale om en investering af milliarder af kroner i forskning og udvikling af den teknologi, der ligger til grund for de nye brintbiler. I den forbindelse er Danmark et særdeles vigtigt land for Hyundai, fordi den danske infrastruktur og knowhow i forhold til klimavenlige teknologier giver optimale vilkår for bilproducentens omfattende udviklingsprogram af brintbiler. Derfor var det også oplagt at lade den nye ix35 brintbil testkøre i Danmark.

Resultaterne af testkørslerne, der har fundet sted gennem det seneste år, er positive, både hvad angår driftsikkerhed og ydeevne. I alt har to testbiler kørt 45.000 km. Bilerne kan køre op til 500 kilometer på én optankning i alt slags vejr, selv på kolde vinterdage.
  
”Både med hensyn til funktionalitet og brugeroplevelse har Hyundai ix35 brintbilen allerede nu vist imponerende resultater. Den er lydløs og opleves hverken tung eller langsom, men tværtimod lige så velkørende og sikker som en konventionel bil,” fortæller Niels Rønnebech, der ikke er i tvivl om, at brintbilen er fremtidens bil.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

Avanceret teknologi
Teknologien bag brintbilen er en brændselscelle, der producerer elektricitet til en elmotor i bilen. En brændselscelle er et slags batteri, der kan lave elektricitet ved en kemisk reaktion mellem brint og ilt – uden at udlede CO2 eller andre skadelige stoffer. Det eneste ”affaldsstof” fra processen er lidt rent vand, der kommer ud af bilens udstødningsrør.

Hyundai er de første i verden, der sætter en brintbil i serieproduktion. Det forventes, at de nye Hyundai ix35 brintbiler kommer på markedet i 2015 – til glæde for både miljøet, klimaet og bilisterne.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.