• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. september 2012 - Motor-magasinet

Vækst i bilsalg fortsætter

Bilkøb slår alle andre forbrugsposter.

Der blev købt biler for 40,1 milliarder kroner sidste år. Det var en vækst på knap 11 procent i forhold til året før. Der blev købt biler for 40,1 milliarder kroner sidste år. Det var en vækst på knap 11 procent i forhold til året før.

Motor-magasinet

Flot stigning til bilsalget
Biler tegner sig for den største vækst blandt forbrugsposterne. Der blev købt biler for 40,1 milliarder kroner sidste år. Det var en vækst på knap 11 procent i forhold til året før. I år og næste år skønner regeringsøkonomerne, at væksten i bilsalget ligger omkring 4,5 procent.
Det dækker over et kraftigt spring over sommerferien. I maj forventede regeringsøkonomerne en stigning på 1,5 procent, som nu er ændret til 4,4 procent. Til gengæld nedjusteres forventningen for 2013 fra 5 til 4,6 procent.

Til sammenligning kan detailhandelen vente et rundt nul og en vækst på 2,7 procent næste år.
Registreringsafgiften ventes alligevel at indbringe 1,5 milliarder kroner mindre i år end skønnet før sommerferien. Det aktuelle skøn lyder på 14,2 milliarder kroner i år, hvilket er lidt mere end sidste år. Til gengæld ventes købsafgiften at indbringe 15,9 milliarder næste år.

Annoncér gratis din bil på Bilpriser.dk

Økobiler kan mærkes i statens budget
Den lavere indtægt fra købsafgiften i år tilskrives dels lavere forbrug af biler i erhvervene i forhold til tidligere skøn, dels stadig mindre og mere brændstoføkonomiske biler.
Stigningen næste år hænger sammen med regeringens omtvistede vækstskøn på 1,7 procent næste år. I år ventes en stigning i bruttonationalproduktet på 0,9 procent.

Bilparkens værdi ventes at stige med 600 millioner i år og yderligere 1,6 milliarder kroner næste år til 240,2 milliarder. Biler udgør knap en tiendedel af husholdningernes aktiver.
Tallene fremgår af økonomiministeriets prognose, der er fremlagt samtidig med finanslovforslaget for 2013.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.