• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. august 2012 - FDM

Guide til sikre vurderinger

Bilpriser: Undgå at blive snydt på nettet.

Internettet vrimler med fantastiske tilbud til dig. Også hvis du er interesseret i bilpriser. Men det kan være svært at skelne mellem et godt tilbud og et dyrt bekendtskab. Internettet vrimler med fantastiske tilbud til dig. Også hvis du er interesseret i bilpriser. Men det kan være svært at skelne mellem et godt tilbud og et dyrt bekendtskab.

FDM

Skal man sælge sin bil, vil mange begynde deres salg ved at søge efter en vurdering af deres bil på internettet. Mulighederne for at finde bilpriser på nettet er mange. Men ikke alle er lige gode.

Seriøse bilpriser
Brug din sunde fornuft og forsøg at afklare, om tilbuddet og firmaet, du finder på nettet, er seriøst. Helt basale forhold kan give et fingerpeg om seriøsiteten, f.eks. selskabets tilhørsland, kontaktoplysninger og hjemmesidens opbygning. Du kan alternativt søge oplysninger om andre brugeres oplevelser på internettet, inden du benytter dig af tilbuddet eller hjemmesiden.

Foretag vurderinger på Danmarks førende vurderingsportal Bilpriser.dk

Googleannoncer og bannerreklamer
Så snart du begynder din søgning af bilsalg, bilpriser, vurdring af bil m.m. på nettet, kan du risikere, at Google målretter sine annoncer til dine søgekriterier. Du kan derfor blive præsenteret for tilbud, der virker relevante. FDM har modtaget flere henvendelser fra forbrugere, der er stødt på bannerreklamer, hvor der tilbydes en prisvurdering af bilen, ved blot at indtaste bilens registreringsnummer. Vores medlemmer oplyser, at bannerreklamen ingen prisoplysninger indeholder, hvorfor du kan forledes til at tro, at servicen ikke koster andet end den tid, du bruger.

Prisfælder
Flere forbrugere er netop faldet i denne fælde via hjemmesiderne dinbilpris.com og bil-pris.com. Når du via banneret kommer til hjemmesiderne fremgår en pris på 399 kr. flere steder. Men siden formår via sin opbygning at holde dig fokuseret omkring udfyldelse af felterne. Du risikerer derfor ikke at have læst prisoplysningen, som også fremgår af de betingelser, som du afkrydser at have accepteret. Accepterer du betingelserne, modtager du en regning.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

Oplysninger er gratis i forvejen
FDM mener, at indholdet i den tilbudte service på disse sider dybest set kan findes frit tilgængeligt på internettet. Desuden er den endelige vurdering behæftet med et forbehold, der tilføjer den usikkerhed, der altid er ved vurderinger. Dermed oplever brugere, der havde forventet en præcis vurdering af deres bil, at de kommer til at betale for noget, der ikke opfylder forventningerne.

Markedsføring problematisk 
Oplevelserne med dinbilpris.com og bil-pris.com er mange og spænder fra uopfyldte forventninger til problemer i forbindelse med benyttelse af fortrydelsesretten. På baggrund af de mange henvendelser har FDM gjort Forbrugerombudsmanden opmærksom på, at FDM ser et problem ved markedsføringen af disse tilbudte services. Det kan være svært efterfølgende at gøre noget ved en opkrævning. Især når selskabet ligger i et andet land, som det er gældende for de omtalte hjemmesider.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.