• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. juli 2012 - Applus+ Bilsyn

Undgå motorstop på ferien

Danske biler bryder sammen på sommerferien.

Omkring 350.000 danskere tager på bilferie i udlandet i disse uger. Falck anbefaler, at man får et bilsyn, før man tager afsted på bilferie. Omkring 350.000 danskere tager på bilferie i udlandet i disse uger. Falck anbefaler, at man får et bilsyn, før man tager afsted på bilferie.

Applus+ Bilsyn

20 procent flere henvendelser
Flere hundrede tusinde danskere kører i de kommende uger på bilferie til udlandet. For mange af dem kan det være en rigtig god idé at booke et syn og få en gennemgang af bilen inden afgang. Falck får 20 procent flere henvendelser fra kunder med en defekt bil i juli og august. Sørg for at få bilen blevet tjekket hjemmefra.

Gennemgå bilen før afgang
”Vi anbefaler altid, at man får et bilsyn, før man tager afsted på bilferie. Især hvis bilen skal klare længere rejser som til Tyskland, Frankrig eller Italien. Vores kunders biler bryder ned, fordi meget skiftende vejforhold, høje hastigheder på motorvejen og mange timers kørsel i streg belaster motoren ekstra meget,” siger Morten Rosenlund, autochef hos Falck.

I løbet af hele sidste år modtog Falck mere end 4.000 opkald fra deres kunder, som strandede i udlandet med bilen. Heraf fik 2.175 danske bilister hjælp med at skifte hjul, dæk eller reparere starteren, så de kunne køre videre på stedet. Andre 1.183 fik deres bil bugseret væk efter fejl i el-anlægget, generatoren eller udstødningen.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

Sommer-syn sparer tid og penge
Hos Applus Bilsyn oplever man også, at mange kunder oplever uheld af mekanisk karakter i udlandet. Ofte ender det med dyre reparationer på det lokale værksted og afbræk i ferien.

”Har man fået bilen gennemgået af en bilsagkyndig, mindskes risikoen for, at bilen skal på værksted i udlandet - og at man måske skal bruge penge og tid på at overnatte på et hotel undervejs, mens bilen bliver klar. Det er især vigtigt, hvis man ikke har haft bilen til syn for nylig," siger adm. direktør for Applus+ Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Spar 3 timer gennem Tyskland
Ifølge Dansk Camping Union ventes omkring 30.000 campingvognsejere at tage til udlandet. Ud over at de bør sætte sig ind i de nye vægtregler, bør de også få et Tempo100-mærke. Det gør det meget hurtigere at rejse gennem Tyskland.

”Med Tempo100 kan man kappe ca. tre timer af på de små 1.000 kilometer gennem Tyskland. I stedet for at holde sig indersporet, får man tilladelse til at overhale lastbiler undervejs,” siger Per V. Ramussen.

Faktaboks: Husk miljømærke
I Tyskland har ca. 50 byer indført miljøzoner, hvor køretøjer kun må køre ind med et miljømærke, en såkaldt "Umweltplakette".

Vurdér din brugte bil på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.