• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. juni 2012 - Motor-magasinet

Tæt løb i årets økonomiræs

Hvem kører længst på literen over 550 km?

Vinder af Shell FuelSave Challenge 2012 blev Merethe Østberg og Anders Berner. (Foto: Kim Wendt) Vinder af Shell FuelSave Challenge 2012 blev Merethe Østberg og Anders Berner. (Foto: Kim Wendt)

Motor-magasinet

Fra Skagen til Rådhuspladsen
Tre nye Skoda Citigo var onsdag morgen parkeret i klitterne i Skagen. Bag rattene sad tre teams anført af skuespiller Laura Drasbæk, Tv2 Zulu komiker og Radio 100 vært Jasper Ritz, samt motorredaktør på Ekstra Bladet Anders Berner klar med en mission. At køre en rute fra Skagen over Fyn til Rådhuspladsen i København inden for en tidsgrænse på 6,5 time ved brug af mindst benzin.

Kl. lidt over 4 trillede den første bil ind på Shell-tanken i Kampmannsgade til opmåling af benzinforbrug. Og en halv time senere var den sidste bil kommet ind og vinderen af årets økonomiræs, en splinterny Skoda i et halvt år år og en hel masse brændstof, kunne kåres.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

Længst på literen
Laura Drasbæk, der kørte sammen med Trafikstyrelsens Peter Jessen Lundorf, imponerede ved at tilbagelægge de over 550 km, som ruten foreskrev, ved brug af blot 23,28 liter benzin, hvilket svarer til at køre næsten 24 km per liter.

Men da de til gengæld brugte 33 minutter over tidsgrænsen resulterede tillæg af strafpoint, at både Ekstra Bladets Anders Berner og Radio 100-bilen, sneg sig forbi i kampen om den nye bil og 100 liter benzin. Bilen kunne Ekstra Bladet-læseren Merethe Østberg i stedet køre hjem i, da hun sammen med motorredaktør Anders Berner som de eneste holdt sig under tidsgrænsen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Bilpriser.dk her!

Kraftig slutspurt
På de første 200 km kørte de to over 28 km per liter. Men da tempoet blev sat kraftigt i vejret for at nå København i tide, endte de med et gennemsnit på godt 22 km per liter og brugte i alt godt 25 liter.
Jasper Ritz ledsaget af en Radio 100-lytter brugte i alt 27,22 liter, men blev nr. 2, da de kom ind lige efter den fastsatte tidsgrænse.

Årets økonomiræs var arrangeret af Shell for at sætte fokus på, hvor mange penge man kan spare ved brug af det rette brændstof og nogle enkle køretips.
"De fleste danskere tror, at benzin bare er benzin, og at 95 oktan for eksempel er det samme, ligegyldigt hvor du tanker. Men ligesom med de fleste andre ting er der forskel på kvaliteten af produkterne - og det betyder noget for, hvor langt du kører. Det vil vi gerne fortælle på en sjov måde med årets Shell FuelSave Challenge," fortæller kommunikationsdirektør i Shell Danmark Regitze Reeh.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.